Ένοπλοι αστυνομικοί βγαίνουν για περιπολίες στις παραλίες την τουριστική περίοδο

default image

Όπλα και αλεξίσφαιρα γιλέκα θα φέρουν, για πρώτη φορά, αστυνομικοί που θα περιπολούν σε θέρετρα, υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων

Ένοπλους αστυνομικούς να κάνουν περιπολίες στις παραλίες, θα δουν όσοι επισκεφτούν τις επόμενες εβδομάδες γνωστά θέρετρα της Γαλλίας, καθώς ενόψει της τουριστικής περιόδου αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας.

Αστυνομικοί της ομάδας CRS των ΜΑΤ, οι οποίοι μέχρι πρότινος έφεραν κλομπ και χειροπέδες, πλέον και για πρώτη φορά,  επιτρέπεται να έχουν όπλα ενώ θα φορούν και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Η κίνηση αυτή έρχεται δύο εβδομάδες μετά την δολοφονία με μαχαίρι ενός άοπλου επικεφαλής της γαλλικής αστυνομίας και της συντρόφου του,έξω από το σπίτι τους στο Παρίσι. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία προκάλεσε συζητήσεις στη χώρα σχετικά με το αν οι αστυνομικοί θα πρέπει να φέρουν όπλα και εκτός των ωρών εργασίας τους. Να σημειωθεί ότι η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 άτομα.

Με την υψηλή τουριστική περίοδο να είναι προ των πυλών, οι ανησυχίες των αρμοδίων για την ασφάλεια στα παραλιακά θέρετρα έχουν αυξηθεί. Εκπρόσωπος του συνδικάτου των αστυνομικών της χώρας, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή αλλά πρόκειται για προληπτικό μέτρο. “Αυτή είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί της συγκεκριμένης μονάδας θα είναι οπλισμένοι. Κανονικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο φοράνε τα μαγιό τους και είναι άοπλοι”.

Ο ίδιος επεσήμανε: “Η αστυνομία είναι μεταξύ των στόχων των τρομοκρατών και με την κίνηση αυτή, εξασφαλίζεται, επίσης, ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης. Είναι μια κίνηση θετική. Σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν ασφάλεια σε όσους βρίσκονται στις παραλίες. Οι παραθεριστές πάντως δεν θα δουν βαριά οπλισμένους αστυνομικούς αλλά φύλακες των λουομένων.

Πηγή: Guardian

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα