Τα Σκαθάρια είναι παντοτινά. Οι Beatles προσφέρουν 2.335 θέσεις εργασίας το χρόνο στο Liverpool

Τα Σκαθάρια είναι παντοτινά. Οι Beatles προσφέρουν 2.335 θέσεις εργασίας το χρόνο στο Liverpool
2010 Avid Travel Media Inc.

Μπορεί το πιο διάσημο ροκ συγκρότημα όλων των εποχών να έχει περισσότερα από 40 χρόνια που έχει διαλυθεί, όμως η παρακαταθήκη του προσφέρει στη γενέτειρά του, το Liverpool χρήμα και θέσεις εργασίας ακόμη και σήμερα

Έρευνα της βρετανικής Telegraph δείχνει πως το συγκρότημα των Beatles φροντίζει για την οικονομία και την εργασία της γενέτειράς του, ακόμη και μισό αιώνα μετά τη χρυσή δεκαετία της δόξας και της επιτυχίας τους. Οι Beatles δημιουργήθηκαν το 1960 στη Liverpool και για πολλά χρόνια η πόλη αποτελούσε προορισμό των θαυμαστών τους. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, το ενδιαφέρον των ανά τον κόσμο φανατικών των Σκαθαριών, αποφέρει ακόμη και σήμερα 81.9 εκατ βρετανικές λίρες στην οικονομία της πόλης και παράλληλα στηρίζει 2.335 θέσεις εργασίας.

 

Το πανεπιστήμιο της πόλης, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο της αγγλικής πόλης, ανακάλυψαν μάλιστα πως η οικονομική δραστηριότητα γύρω από το συγκρότημα παρουσιάζει αύξηση 15% κάθε χρόνο, με την προοπτική για το μέλλον να είναι εμφανώς ανοδική.

Δεν είναι τυχαίο πως πέρσι, στην πόλη τοποθετήθηκε ένα νέο άγαλμα του συγκροτήματος, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τελευταία τους εμφάνιση στην Liverpool που έγινε στο Empire Theatre στις 5 Δεκεμβρίου του 1965.  Τότε η αδερφή του John Lennon είχε δηλώσει: Το άγαλμα αντικατοπτρίζει την ανάμνηση του καλύτερου συγκροτήματος στον κόσμο”. 

Πηγή: Telegraph

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα