Δεν είμαστε χομπίστες να κάνουμε συνέχεια εκλογές, ξεκαθαρίζει ο Βούτσης

Δεν είμαστε χομπίστες να κάνουμε συνέχεια εκλογές, ξεκαθαρίζει ο Βούτσης
Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016, για να τιμηθεί η Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Η 27η Ιανουαρίου καθιερώθηκε βμε ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων τον Ιανουάριο του 2004β ως ημέρα μνήμης και τιμής για τους Έλληνες Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και για όσους με θάρρος και αυταπάρνηση έσωσαν συμπολίτες τους από βέβαιο θάνατο. Την επόμενη χρονιά, στις 2 Νοεμβρίου 2005, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου ως Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής, τιμώμενα πρόσωπα ήταν οι Έλληνες Εβραίοι επιζώντες του Ολοκαυτώματος. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Σαφείς αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο που έριξε το χαρτί των εκλογών. Αμφιβολίες για το αν θα αποδεχτούν οι αγρότες την πρόσκληση της Βουλής για διάλογο

Τις φήμες περί διενέργειας εκλογών που ανακίνησε με δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένος διέψευσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών» ανέφερε ο κ. Βούτσης σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του Πάνου Καμμένου περί ενδεχόμενου να επιλέξει η κυβέρνηση την οδό των εκλογών σε περίπτωση που προβάλλουν παράλογες απαιτήσεις οι δανειστές.

«Η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση είναι πολύ πρόσφατη» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης και ουσιαστικά έκλεισε την κουβέντα λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει αδημονία γύρω από τέτοιες εξελίξεις. Αντίθετα, υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της ολοκλήρωσης του οδικού χάρτη που περιλαμβάνει την ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

Αμφιβολία για το αν θα προσέλθουν οι αγρότες στο διάλογο

Ο κ. Βούτσης επιβεβαίωσε, πάντως, τις φήμες που φέρουν τους αγρότες να μην προσέρχονται αύριο στο διάλογο που ανοίγει στο κοινοβούλιο για τα θέματά τους. Ο κ. Βούτσης επισήμανε, ωστόσο, ότι η Βουλή θα περιμένει μέχρι το βράδυ να ανταποκριθούν οι αγρότες στην πρόσκληση για διάλογο.

«Γίνεται προσπάθεια και εργαζόμαστε για να γίνει αυτή η συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά. Απέφυγε, πάντως, να δεσμευτεί αν θα διεξαχθεί αύριο η συζήτηση σε περίπτωση που δεν προσέλθει σημαντικός αριθμός των εκπροσώπων των αγροτών στη Βουλή.

ΝΔ: Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι χομπίστες στη διακυβέρνηση του τόπου

Τα λεγόμενα του κ.Βούτση προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, που σχολίασε μέσω του γραφείου τύπου:

«Ο κ. Βούτσης, είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “χομπίστες των εκλογών”. Δυστυχώς, είναι “χομπίστες” στη διακυβέρνηση του τόπου. Ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει η kυβέρνηση εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό – προσφυγικό, το επιβεβαιώνει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα