Παραδίδεται έως την άλλη Παρασκευή η νέα επέκταση του Μετρό έως το Χαϊδάρι

Παραδίδεται έως την άλλη Παρασκευή η νέα επέκταση του Μετρό έως το Χαϊδάρι

Παραδίδεται νέος σταθμός Μετρό "Αγία Μαρίνα" που βρίσκεται στα σύνορα Χαϊδαρίου και Αιγάλεω

Στο κοινό αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες ο νέος τερματικός σταθμός της γραμμής 3 του Μετρό, στην Αγία Μαρίνα.

Η αποπεράτωση του έργου καθυστέρησε, λόγω προβλημάτων στις εργασίες εγκατάστασης του συστήματος σηματοδότησης της Siemens καθώς βάσει αρχικών σχεδιασμών ο σταθμός θα παραδιδόταν τον Σεπτέμβριο.

Ο σταθμός βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού, θα είναι ο τερματικός της γραμμής 3 και η μία έξοδός του θα βγάζει εντός των ορίων του Δήμου Αιγάλεω.

Θα είναι ο τερματικός σταθμός της γραμμής 3 μέχρι το 2017 όταν θα ολοκληρωθεί η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά. Μαζί με τον σταθμό του Μετρό, κατασκευάστηκε χώρος μετεπιβίβασης ο οποίος διαθέτει χωρητικότητα για στάθμευση 380 Ι.Χ. οχημάτων.

Όπως έδειξαν οι καθιερωμένες τελικές δοκιμές, και σύμφωνα με την εταιρεία, απαιτούνταν επί πλέον αναπροσαρμογές και προσθήκες στο σύστημα σηματοδότησης, για την βέλτιστη συνεργασία των νέων εγκατεστημένων συστημάτων με τα υφιστάμενα, αλλά και για την εξασφάλιση της μελλοντικής επεκτασιμότητας στο υπό κατασκευή έργο προς Πειραιά.

Η διαδρομή από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 9 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας μετάβασης στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε 40 λεπτά. Ο σταθμός αναμένεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 30.000 νέους επιβάτες καθημερινά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα