Τις καμένες περιοχές στην Ανατολική Αττική επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας

Τις καμένες περιοχές στην Ανατολική Αττική επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας
Oversight of fire fighting on Thassos Island by Prime Minister Alexis Tsipras, Thassos, Greece on September 12, 2016. / , , 12 2016. PM Handout / SOOC

Τις καμένες περιοχές στην Ανατολική Αττική επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Υπουργών

Συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στις πληγείσες περιοχές της ανατολικής Αττικής που εδώ και τέσσερις μέρες έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές του Βαρνάβα, του Καλάμου και του Καπανδριτίου, οι κάτοικοι των οποίων έζησαν τα τελευταία 24ωρα εφιαλτικές στιγμές και ενημερώθηκε για το έργο της κατάσβεσης αλλά και τα μέτωπα που παραμένουν σε εξέλιξη στην επικράτεια.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τους πυροσβέστες στο φυλάκιο της Αγίας Κυριακής.

«Προς όλες τις δυνάμεις να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση και απέραντη ευγνωμοσύνη εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας και θέλω να πιστεύω ολόκληρου του ελληνικού λαού για τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλλετε όλες αυτές τις ημέρες. Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς βρίσκεστε για τέσσερα συνεχόμενα μερόνυχτα εδώ αλλά καταφέρατε κάτι πάρα πολύ σημαντικό: Να περιορίσετε μια καταστροφική πυρκαγιά. Ευτυχώς δεν έχουμε θύματα, ανθρώπινες ζωές. Έχουμε τον περιορισμό της καταστροφής μέσα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειές σας. Χρειάζεται εγρήγορση αλλά θέλω να σας εκφράσω τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη. Σας ευχαριστούμε θερμά για ό,τι κάνετε» είπε μέσω του ασύρματου της Πυροσβεστικής απευθυνόμενος σε όλους τους άνδρες που επιχειρούν στην κατάσβεση των πυρκαγιών ο πρωθυπουργός.  

Κατά την ενημέρωσή του από τους πυροσβέστες, ο κ. Τσίπρας εστίασε στην εκκένωση των δύο παιδικών κατασκηνώσεων από τις αρχές: «Αυτό ήταν το πιο σημαντικό, ότι πήρατε παιδάκια στα χέρια» είπε.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Υπουργών, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

(Φωτό: Sooc)
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα