Το «Αγόρι» στο δρόμο για τα Οσκαρ, δίχως την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού;

Το «Αγόρι» στο δρόμο για τα Οσκαρ, δίχως την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού;

Καθώς το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» δουλεύει για μια θέση στις Οσκαρικές υποψηφιότητες, λαμβάνει υποστήριξη από παντού, εκτός από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, το Υπουργείο Πολιτισμού που πρότεινε την ταινία!

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού

Εχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες απ’ όταν ενημερωθήκαμε, με χαρά, ότι, όπως ορίζει ο νόμος, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέληξε στη φετινή πρόταση της Ελλάδας για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας κι αυτή ήταν το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», του Εκτορα Λυγίζου.

Μόνο που, απ’ ό,τι φαίνεται, το Υπ.Πο. ανακοίνωσε την πρότασή του και, ως τώρα τουλάχιστον, την εγκατέλειψε στην τύχη της, στερώντας, ουσιαστικά, στην ταινία κάθε πιθανότητα να διεισδύσει στη συνείδηση των ψηφοφόρων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Συνοπτικά, το να συμμετάσχει με σοβαρές πιθανότητες μια ταινία στην οσκαρική κούρσα, είναι διαδικασία κοπιαστική και μάλλον κοστοβόρα. «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» χρειάζεται, εκτός από δουλειά, κι ένα budget των περίπου 15.000 ευρώ, το οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού, παρά τις επίμονες αιτήσεις, προς το παρόν δεν έχει δεχτεί να καταβάλει.

Διαβάστε στο Flix.gr τη συνέχεια του άρθρου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα