Τι είπε ο Ολάντ για τον Αλέξη και το ΠΑΣΟΚ

Τι είπε ο Ολάντ για τον Αλέξη και το ΠΑΣΟΚ
Andrea Bonetti

Το σχόλιο του Γάλλου προέδρου κατά την προσύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών στις Βρυξέλλες το οποίο μάλλον ικανοποίησε τη Χαριλάου Τρικούπη

Οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τα αδελφά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης εφέροντο τεταμένες το τελευταίο διάστημα, καθώς πολλοί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα θεωρούσαν ότι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα έπρεπε να είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ παρά στη Νέα Δημοκρατία.

O Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην προσύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών, όπου βρέθηκαν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Φώφη Γεννηματά, πάντως σημείωσε: “Είναι εδώ και ο Αλέξης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την προσπάθεια που κάναμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και το ευρώ”.

Τα λόγια του Γάλλου προέδρου μάλλον ικανοποίησαν τη Χαριλάου Τρικούπη.

Φήμες πάντως φέρουν τον Ολάντ να έχει ταχθεί υπέρ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ και γενικότερα της στήριξης στην κυβέρνηση Τσίπρα από τις σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις. Γιατί τον πήρε ο πόνος; Για να μπορεί να πει στο δικό του ακροατήριο στο εσωτερικό της Γαλλίας και στους Γάλλους σοσιαλιστές ότι βοηθά την αριστερή κυβέρνηση της μικρής Ελλάδας την ώρα που ο ίδιος επιχειρεί να περάσει όχι και τόσο ευχάριστα μέτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα