Δύο αυτοδιοικητικά προβλήματα στη Μακεδονία

Δύο αυτοδιοικητικά προβλήματα στη Μακεδονία
ΒΟΥΛΗ-1Η ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ // ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο Αντώνης Σαμαράς μετά την εμφάνιση του στην προεκλογική συγκέντρωση Κουμουτσάκου, στηρίζει σήμερα Ιωαννίδη και Καλαφάτη

Στόχο και τη στήριξη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη και του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη, έχει η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη συμπρωτεύουσα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Της Βίκυς Σαμαρά

Ο “αντάρτης” Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις και όλα δείχνουν πως ο δεύτερος γύρος θα είναι μία γαλάζια οικογενειακή υπόθεση μεταξύ του νυν περιφερειάρχη και του “ξανθού”, με τον πρώτο να εμφανίζεται βέβαιος νικητής. Η Ν.Δ στην Κεντρική Μακεδονία έχει να αντιμετωπίσει το διχασμό που προκάλεσε η απόφαση του Μαξίμου να επιβάλλει ως υποψήφιο στην περιφέρεια τον κ.Ιωαννίδη, ο οποίος με τη χθεσινή του συνέντευξη στο thestival.gr θέλησε να διαμηνήσει στους δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες πως δεν ήθελε να βρεθεί σε αυτή τη θέση, έχοντας δηλαδή ένα γαλάζιο αντίπαλο.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης ο κ.Καλαφάτης δίνει μία ακόμη πιο δύσκολη, χαμένη εξ αρχής για πολλούς μάχη, απέναντι στο Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο ορισμένοι γαλάζιοι εκτιμούσαν ότι έπρεπε να στηρίξει η Ν.Δ και πολλοί λένε πως εμμέσως στήριξε με την καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων, καθώς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος μπήκε με καθυστέρηση στον αυτοδιοικητικό αγώνα.Φέρεται πάντως να του έχει δοθεί υπόσχεση για επιστροφή στην κυβέρνηση στον επικειμενο ανασχηματισμό ως ανταμοιβή για το ρίσκο, όπως και στον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής.

Αντίστοιχες συζητήσεις γίνονται και για την περιφέρεια Αττικής. Στην χθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Κουμουτσάκου στο γήπεδο του Πανελληνίου, όπου απήυθηνε και χαιρετισμό ο κ.Σαμαράς, βρέθηκαν εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή Γιάννης Αγγέλου, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Παρών, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θανάσης Μπούρας και ο βουλευτής Βασίλης Κικίλιας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα