Έξι συλλήψεις και 16 προσαγωγές για επίθεση κατά των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Έξι συλλήψεις και 16 προσαγωγές για επίθεση κατά των ΜΑΤ στα Εξάρχεια
Πορεία από ομάδες αντιεξουσιαστών και οργανώσεις της εξωκοινωβουλευτικής αριστεράς για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου την Κυριακή 6 Δεκμεβρίου 2015. Επεισόδια στα Εξάρχεια. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Νεαροί κουκουλοφόροι βγήκαν από τα στενά των Εξαρχείων και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ το βράδυ του Σαββάτου. Στις έξι οι συλλήψεις και 16 προσαγωγές

Σε έξι συλλήψεις και 16 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για την επίθεση με βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε εναντίον δύο διμοιριών των ΜΑΤ, αργά το βράδυ του Σαββάτου, στην οδό Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια.

Οι συλληφθέντες, εκ των οποίων τέσσερις είναι Έλληνες και δύο είναι αλλοδαποί, πρόκειται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Πώς ξεκίνησε η νέα ένταση

Η ένταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ στα Εξάρχεια από νεαρούς κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκονταν επί της οδού Βαλτετσίου. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας πίσω τους φλεγόμενα οδοφράγματα με κάδους επί των οδών Βαλτετσίου, Διδότου και Αραχώβης.

Στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες του News247, τοποθετήθηκαν ενισχύσεις με νέες στατικές διμοιρίες των ΜΑΤ, μετά και τη νέα εμπρηστική επίθεση σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Παρασκευής.

Μισή ώρα μετά τις 9 το βράδυ οι νεαροί σκόρπισαν στα γύρω στενά, ωστόσο οι άντρες των ΜΑΤ βρίσκονται σε ετοιμότητα και δεν έχει επιτραπεί ακόμα σε δύο οχήματα της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο, να προσεγγίσουν για να σβήσουν τις φωτιές στους κάδους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα