Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Σε ποια θέματα εξειδικεύεται η συνεργασία ανάμεσα στον ΕΟΤ και την ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.

Μνημόνιο συνεργασίας με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού υπέγραψε η εταιρεία ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. (ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ) στο πλαίσιο του ανοίγματος του οργανισμού σε συνέργειες με εταίρους οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη εξειδίκευση στα θέματα που ο ΕΟΤ προωθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, ως leader στον εκδοτικό χώρο (έντυπο και διαδικτυακό) στους τομείς του ταξιδιού, της γαστρονομίας (εστίαση και ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων), του πολιτισμού και του ελληνικού lifestyle (Αθήνας και περιφέρειας), θέτει το υψηλής ποιότητας know how του στην υπηρεσία του ΕΟΤ και των στόχων που βάζει το Υπουργείο Τουρισμού όσον αφορά την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Στόχος αυτής της συνεργασίας και από τις δύο πλευρές είναι η προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και η

επικοινωνία τους στη διεθνή τουριστική αγορά αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Η κοινή προώθηση στοχεύει στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης σε αγορές-δεξαμενές για τον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού επιπέδου για αστικό τουρισμό (city breaks), ειδικά οδοιπορικά, σύνθετες εμπειρικές διαδρομές και, κυρίως, γαστρονομικές εμπειρίες σε όλη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία ανάμεσα στον ΕΟΤ και το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ εξειδικεύεται σε:

• Link από το διαδικτυακό τόπο του ΕΟΤ και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία έχει παρουσία ο ΕΟΤ προς τον διαδικτυακό τόπο του ΑΘΗΝΟΡΑΜΑΤΟΣ προκειμένου να δημιουργηθεί ένα διαδραστικό «βήμα» επικοινωνίας με χρηστικές lifestyle πληροφορίες για όλες τις εποχές του χρόνου.

• Επιλογή από κοινού προωθητικών ταξιδιωτικών, πολιτιστικών, γαστρονομικών διοργανώσεων κ.λπ., τις λεπτομέρειες υλοποίησης των οποίων θα επεξεργάζεται ομάδα εργασίας που θα συσταθεί με το σκοπό αυτό.

• Συνεργασία στην κατάρτιση προγράμματος-κορμού για τις επισκέψεις ξένων δημοσιογράφων και άλλων προσωπικοτήτων από τo εξωτερικό στην Ελλάδα.

• Συνεργασία των δύο φορέων σε τομείς επικοινωνίας / διαφήμισης για προβολή θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο των εγκεκριμένων ετήσιων προϋπολογισμών των δύο συμβαλλομένων, με ιδιαίτερη έμφαση στην εστίαση, την ελληνική γαστρονομία, τα διακεκριμένα ελληνικά προϊόντα και εκδηλώσεις κύρους που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη της ελληνικής ποιοτικής γαστρονομίας και τη διάδοσή της διεθνώς.

• Συνεργασία των δύο συμβαλλομένων ως προς την κάλυψη από ΜΜΕ διεθνούς εμβέλειας και κύρους της ετήσιας βράβευσης των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας, στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων με στόχο την προώθηση, την ανάδειξη και την προβολή στο εξωτερικό της υψηλής ελληνικής γαστρονομίας.

• Συνεργασία των δύο συμβαλλομένων ως προς την προώθηση και την προβολή στο εξωτερικό των αυθεντικών ελληνικών ποιοτικών προϊόντων διατροφής, που αποτελούν τη βάση της ποιοτικής ελληνικής γαστρονομίας, μέσα από τα δύο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» που διοργανώνονται κατ’ έτος κάθε Μάιο και Δεκέμβριο στην Αθήνα από το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ.

• Συνεργασία των δύο συμβαλλομένων για διοργάνωση συμπληρωματικών εκδηλώσεων γεύσης και προϊόντων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

• Συνεργασία των δύο συμβαλλομένων για τη δημιουργία και αποστολή ενός εξειδικευμένου μηνιαίου newsletter σε στοχευμένη αγορά με τον τίτλο

«athinorama said» και με στόχο την προβολή σημαντικών εξελίξεων, γεγονότων και υπηρεσιών ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος για την Αθήνα και την περιφέρεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα