Ο αρχαίος τάφος της Αμφίπολης τρισδιάστατα. Από τις Σφίγγες μέχρι τον… τέταρτο θάλαμο

default image

Περιηγηθείτε στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης και δείτε όσα και οι αρχαιολόγοι (Video)

Τρισδιάστατη περιήγηση στον τάφο της Αμφίπολης προσφέρει το πρόσφατο βίντεο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο ο χρήστης Νικόλαος Αλεξάνδρου.

Το βίντεο έχει τίτλο “Ο Τάφος της Αμφίπολης” και ξεκινά την περιήγηση από την είσοδο του τάφου, όπου βρίσκονται οι δύο σφίγγες.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν οι εντυπωσιακές Καρυάτιδες, ώσπου φτάνει στον τρίτο θάλαμο, με το απαράμμιλης ομορφιάς ψηφιδωτό της Αρπαγής της Περσεφόνης.

Εκεί ακριβώς ανοίγει η μαρμάρινη θύρα, για να εμφανιστεί ένα σκοτεινό τοπίο, ο τέταρτος θάλαμος, στον οποίο, εναπόκειται στα αποτελέσματα της αρχαιολογικής ανασκαφής, να μάθουμε τι κρύβει.

“Συνεχίζεται” γράφει στο τέλος του βίντεο, υποσχόμενος να επανέλθει με νέο βίντεο, με τα νέα ευρήματα.

 

Οι Σφίγγες κάνουν τον γύρο του κόσμου

Εν τω μεταξύ, μία μέρα νωρίτερα, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φωτογραφία – προϊόν φωτομοντάζ, με το πώς ήταν οι Σφίγγες πριν την αποκοπή του κεφαλιού. Τη συγκεκριμένη φωτογραφία, μάλιστα, αναμετάδωσε και το NBC.

Το νέο εύρημα κάνει το γύρο του κόσμου, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να αναπαραστήσουν το πώς θα έμοιαζε ολοκληρωμένη η σφίγγα.

“Στρέφεται προς την είσοδο και φέρει πόλο. Στο κάτω μέρος του λαιμού σώζεται ακέραιη η διατομή της έδρασης στο σημείο ένθεσης στον κορμό της. Έχει κυματιστούς βοστρύχους, που φέρουν ίχνη κόκκινου χρώματος, οι οποίοι πέφτουν στον αριστερό ώμο της, ενώ συγκρατούνται από λεπτή ταινία. Πρόκειται για γλυπτό εξαιρετικής τέχνης. Βρέθηκαν, επίσης, θραύσματα από τα φτερά των Σφιγγών”, σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα