Έτσι σώθηκε από την απόλυτη καταστροφή ο πιλότος του Game of Thrones

Έτσι σώθηκε από την απόλυτη καταστροφή ο πιλότος του Game of Thrones

Υπήρχε μια εποχή που το «Game of Thrones» απλά δεν βλεπόταν. Ευτυχώς είναι πλέον πολύ μακρινή...

Του Μανώλη Κρανάκη

Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Τότε που το «Game of Thrones» ήταν ακόμη ένας πιλότος μιας σειράς που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα εξελισσόταν σε μια από τις πιο δημοφιλείς στην τηλεοπτική ιστορία. Πόσο μάλλον όταν οι πρώτες της εικόνες ήταν κάτι το απερίγραπτο…

Σε μια αποκαλυπτική νέα τους συνέντευξη οι δημιουργοί της σειράς, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Νταν Βάις μίλησαν για την τρομακτική στιγμή που έδειξαν τον πιλότο που είχαν φτιάξει στους σεναριογράφους Κρεγκ Μέιζιν, Τεντ Γκρίφιν και Σκοτ Φρανκ.

«Μας πήρε περίπου τέσσερα χρόνια για να φτιάξουμε τον πιλότο», δηλώνει ο Μπένιοφ. «Καταφέραμε να τον ολοκληρώσουμε και τον δείξαμε στους Κρεγκ, Τεντ Γκρίφιν και Σκοτ Φρανκ. Το να τους βλέπουμε να τον βλέπουν ήταν μια από τις πιο επώδυνες εμπειρίες της ζωής μου».

Σύμφωνα με την ιστορία, ο Μέιζιν ήταν αυτός που είπε στους Μπένιοφ και Βάις πως είχαν «τεράστιο πρόβλημα», με αποτέλεσμα οι δυο τους να γυρίσουν τον πιλότο σχεδόν από την αρχή, αφού άλλαξαν το 90% του υλικού τους.

Δείτε ακόμη: Οι Λάνιστερ, οι Σταρκ κι οι Ταργκάριεν, υψώνουν τις σημαίες της μάχης στον 6ο κύκλο του «Game of Thrones»

Σκηνή από το πρώτο επεισόδιο του «Game of Thrones»

«Καθόμουν εκεί, το σόου ξεκινούσε, το πρώτο επεισόδιο και είχα μείνει έκπληκτος», θυμάται ο Μέιζιν. «Και θυμάμαι πολύ συγκεκριμένα να βγαίνω από την αίθουσα προβολής και να σας λέω “Αυτή είναι η μεγαλύτερη διάσωση στην ιστορία του Χόλιγουντ”, γιατί δεν ήταν μόνο ότι σώσατε κάτι που ήταν κακό και το μετατρέψατε σε κάτι πραγματικά καλό. Είχατε σώσει μια αηδία και την είχατε μετατρέψει σε κάτι ευφυές. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ».

Στο podcast που μπορείτε να ακούσετε και να διαβάσετε ολόκληρο εδώ μαθαίνουμε επίσης πως ο σκηνοθέτης του καταστροφικού εκείνου πιλότου ήταν ο Τομ ΜακΚάρθι – σήμερα υποψήφιος για Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το «Spotlight».

Σε συνέντευξή του το 2011 ο ΜακΚάρθι είχε εκφράσει την αμφιβολία του για το πόσο ήταν ο ιδανικός για να αναλάβει το launching μιας ολόκληρης σειράς σαν το «Game of Thrones»: «Δεν ένιωθα επαφή με το υλικό. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί καλοί τηλεοπτικοί σκηνοθέτες, αλλά εδώ μιλάμε για ένα μέσο σεναριογράφων και παραγωγών. Είναι κάτι από το οποίο μπορείς να μάθεις πολλά, αλλά δεν νομίζω ότι θα βιαστώ να επιστρέψω στην τηλεόραση».

Διαβάστε ακόμη: «Πολύ φοβάμαι πως ο Τζον Σνόου είναι νεκρός»: Ο Κιτ Χάρινγκτον μιλάει για την τύχη του ήρωά του στον έκτο κύκλο του «Game of Thrones»

 

Η Ντενέρις που ξέρουμε και αγαπήσαμε από το πρώτο επεισόδιο του «Game of Thrones»

Τον πιλότο τελικά σκηνοθέτησε ο Τιμ Βαν Πάτεν που είχε γυρίσει ήδη το δεύτερο επεισόδιο και κλήθηκε για να «σώσει» και το πρώτο, ενώ έγιναν αλλαγές και στο καστ – τόσο καθοριστικές που κανείς δεν θα ήθελε να σκεφτεί τι θα είχε συμβεί αν ο πρώτος πιλότος είχε πάρει το πράσινο φως. Το ρόλο της Ντενέρις Ταργκάριεν πήρε η Εμίλια Κλαρκ από την Τάμζιν Μέρτσαντ ενώ ο ρόλος της Κέιτλιν Σταρκ ανήκε αρχικά στην Τζένιφερ Ελ, πριν αναλάβει δράση η Μισέλ Φέρλεϊ.

Δείτε εδώ το πρώτο teaser και το πρώτο τρέιλερ του «Game of Thrones» που είδαμε ποτέ:

Πηγή flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα