Γιατί ο @BarackObama δεν μπορεί να δει στο κινητό του τα tweets του @tsipras_eu

Γιατί ο @BarackObama δεν μπορεί να δει στο κινητό του τα tweets του @tsipras_eu
Photograph: Charles Ommanney/Get

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέκτησε μόλις φέτος το πρώτο του smartphone, ενώ έχει 79 εκατομμύρια followers στο Twitter

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Μόλις φέτος ο Μπαράκ Ομπάμα απέκτησε ένα τελευταίας τεχνολογίας smartphone, ένα καταπληκτικό state of art τηλέφωνο όπως το περιέγραψε ο ίδιος στον Τζίμι Φάλον και το Tonight Show (από το 2:11), χωρίς να διευκρινίσει αν είναι iPhone ή κάποια Android συσκευή.

Μάλιστα, μίλησε για τη χαρά που πήρε όταν τον ενημέρωσαν ότι θα του δώσουν smartphone, αφού μέχρι τότε έβλεπε τις κόρες του και τη σύζυγό του Μισέλ (που όπως είπε έχει τρία από αυτά) να ανταλλάσσουν μηνύματα, να στέλνουν tweets, να τραβάνε φωτογραφίες, ενώ εκείνος με το BlackBerry που είχε μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα από αυτά.

«Ήμουν ο χαλαρός, hi tech τύπος και ο πρώτος πρόεδρος που είχε BlackBerry. Τα χρόνια πέρασαν, κανείς άλλος δεν έχει πια (BlackBerry) και εγώ είχα ακόμα το κλιπ στη ζώνη μου. Τελικά φέτος μου είπαν: Έχουμε καλά νέα κύριε πρόεδρε. Μπορούμε να σας δώσουμε ένα smartphone αντί του BlackBerry. Οπότε ενθουσιάστηκα. Το πήρα στα χέρια μου και τότε μου είπαν: Είναι ένα καταπληκτικό τηλέφωνο, αλλά για λόγους ασφαλείας δεν τραβάει φωτογραφίες, δεν στέλνει μηνύματα, το τηλέφωνο δεν λειτουργεί, δεν παίζει μουσική… Βασικά είναι σαν ένα από αυτά τα παιδικά τηλέφωνα, με τα αυτοκόλλητα πάνω, για να μιλάς με έναν φανταστικό σου φίλο. Αυτό είναι το τηλέφωνο που έχω», είπε on camera με απολαυστικό τρόπο ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παρόλο αυτά, εκτός του προεδρικού λογαριασμού ( @potus), ο Μπαράκ Ομπάμα διαθέτει στο Twitter και προσωπικό account ( @BarackObama), το οποίο διαχειρίζεται η επικοινωνιακή του ομάδα, ενώ τα tweets που υπαγορεύει ο ίδιος έχουν την υπογραφή -bo. Μάλιστα, ο προσωπικός λογαριασμός του Ομπάμα έχει τέσσερις φορές περισσότερους followers (79,4 εκατ.) από ότι το προεδρικό account (11,9 εκατ.), έχοντας και εντυπωσιακά μεγαλύτερο αριθμό αναρτήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα