Πολιτική αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές με άρωμα 2007

Πολιτική αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές με άρωμα 2007
A man walks in front of huge blaze during a forest fire near the village of Varnava , north of Athens, on Monday, Aug. 14, 2017.A large wildfire north of Athens is threatening homes as it sweeps through pine forest for a second day, uncontained due to high winds. (AP Photo/Petros Giannakouris) AP

Ενώ μαίνεται ακόμη η φωτιά στην Αν.Αττική, συνεχίζεται και η πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση να βλέπει οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης, το Μητσοτάκη να μιλά για ανικανότητα και το ΠΑΣΟΚ να ανακαλεί το στρατηγό άνεμο

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται, ενώ μαίνεται η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική και ενώ συνολικά έχουν εκδηλωθεί 91 πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα η κόντρα έχει άρωμα… 2007, τη στιγμή που εφέτος κλείνουν δέκα χρόνια από τις καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν κάνει στάχτη τη μισή χώρα.

Μετά τη χθεσινή ανταλλαγή πυρών μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το εάν οι φωτιές ήταν αποτέλεσμα σχεδίου εμπρηστών ή εάν αυτό αποτελεί συνομωσιολογία, στην αντιπαράθεση μπήκε σήμερα και το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας με ανακοίνωση του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ότι ως νέος Κλουζώ αναζητεί συνομώτες, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι προσπαθεί να απαλλαγεί από τις ευθύνες και ζητώντας “να μη διανοηθεί κανείς να επικαλεστεί πάλι το στρατηγό άνεμο”.

Εν συνεχεία νέα παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω twitter μετά το χθεσινό tweet, με το οποίο «φωτογράφισε» ως «θεωρίες συνωμοσίας» τις διαρροές από το περιβάλλον Τόσκα περί «σχεδίου εμπρηστών ενόψει τριημέρου».

“Μάνη, Κύθηρα, Ζάκυνθος, Κάλαμος, Βαρνάβας… Οργή για την ανικανότητα, συμπαράσταση στους συμπολίτες μας”, έγραψε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής από την πλευρά της κυβέρνησης επέμεινε για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου με στόχο να υπάρξει κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στην Ζάκυνθο, όπως αυτά που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα και Κύθηρα» και επεσήμανε: «Μόνο χθες στην Ζάκυνθο είχαμε 15 εστίες συγχρόνως. Αν δεν είναι αυτό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, τότε τι είναι;».

Επίσης αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο των πυροσβεστών, λέγοντας ότι «στο νησί έχουμε καταστροφές μόνο σε αγροτικές καλλιέργειες και όχι σε σπίτια και οικισμούς, γεγονός που φανερώνει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών τα τελευταία 24ωρα στο νησί. Εάν δεν υπήρχαν τα εναέρια μέσα και η καταλυτική παρουσία του κράτους που από την πρώτη στιγμή έδωσε το “παρών”, στη Ζάκυνθο θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Σε οξείς τόνους απάντησε στον κ.Κοντονή, η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου τύπου Βασίλη Κικίλια, ο οποίος με δήλωση του κάλεσε όποιον έχει στοιχεία για σχέδιο εμπρησμών να ενημερώσει το λαό και τις αρχές, αλλιώς η κυβερνηση να κάνει τη δουλειά της, τονίζοντας: “Η ανικανότητα και η ανοργανωσιά δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνομωσίας”.

Ταυτόχρονα στο twitter και το facebook διεξαγόταν ένας παράλληλος πόλεμος με αλληλοκατηγορίες και αναφορές στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, επί κυβέρνησης Καραμανλή, πίσω από τις οποίες η κυβέρνηση είχε δει τότε οργανωμένο σχέδιο, με στελέχη όπως ο αναπληρωτής υπορυγός Υγείας Παύλος Πολάκης να κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας.

Φωτό: AP Photo/Petros Giannakouris

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα