ΠΑΣΟΚ σε Θεοδωράκη: Να αφήσει τις υποδείξεις για τα παπαγαλάκια της ΝΔ

ΠΑΣΟΚ σε Θεοδωράκη: Να αφήσει τις υποδείξεις για τα παπαγαλάκια της ΝΔ
Ανοιχτή εκδήλωση, από την Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που συστήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και των κινήσεων για την Κεντροαριστερά, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, στο αμφιθέατρο του 9.84 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Θέμα της εκδήλωσης: "Οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές που είναι αναγκαίες για μια νέα αρχή στη χώρα", και βασικοί ομιλητές οι καθηγητές Νικ. Διαμαντούρος, Γ. Σωτηρέλλης και Ξεν. Κοντιάδης. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η Χαριλάου Τρικούπη απαντά στο Ποτάμι για τον εκλογικό νόμο έχει όμως και τα δικά της εσωτερικά ζητήματα, καθώς ο Λοβέρδος έσπευσε να προκαταλάβει τη στάση του ΠΑΣΟΚ

Το Ποτάμι καλεί ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει τον εκλογικό νόμο, η Χαριλάου Τρικούπη απαντά στο Σταύρο Θεοδωράκη να αφήσει τις υποδείξεις και ο Ανδρέας Λοβέρδος διαψεύδει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ψηφίσει την πρόταση νόμου της κυβέρνησης, η οποία θα είναι βασισμένη στην πρόταση νόμου που είχε καταθέσει τον Ιούνιο του 2015 ο Ευάγγελος Βενιζέλος και την οποία είχε υπογράψει και ο ίδιος.

Η μάχη γύρω από το εάν θα βρεθούν ή όχι οι 200 ψήφοι που απαιτούνται για εφαρμογή νέου εκλογικού νόμου από τις επόμενες εκλογές, εξελίσσεται με σφοδρότητα και με το ΠΑΣΟΚ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των πιέσεων.

Η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε σε έντονο ύφος στον επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του δήλωσε ότι “Το Ποτάμι δε θα υπογράψει το σύμφωνο ακυβερνησίας, που προτείνει ο κ.Τσίπρας” και κάλεσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ “να μη στηρίξει την πρόταση Τσίπρα, διότι είναι έγκλημα για τη χώρα”.

“1. Τις υποδείξεις σχετικά με τον εκλογικό νόμο, να τις κρατήσει ο κ. Θεοδωράκης για το κόμμα του και τους βουλευτές του.

2. Όσον αφορά τα όσα είπε για την κεντροαριστερά, κρατάμε για σήμερα ότι αποδέχεται την πρότασή μας για εκλογή του επικεφαλής της νέας Παράταξης από τον λαό. Ο ενιαίος φορέας είναι ο τελικός στόχος όλων μας. Τα μεταβατικά βήματα –όπως από την αρχή της πρωτοβουλίας μας έχουμε προσδιορίσει – δεν πρέπει να είναι μετέωρα, απαιτούν συνεννόηση, καθαρές και όχι θολές απόψεις, και θα συζητηθούν και συνδιαμορφωθούν μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.

3. Σχετικά με τις αναφορές του για τις αστικές συγκοινωνίες του συνιστούμε πριν γίνει συνήγορος θέσεων της δεξιάς, να διαβάσει τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εκτός εάν θέλει να μας πει ότι οι αστικές συγκοινωνίες που σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες της Ευρώπης είναι δημόσιες ή δημοτικές, στην Αθήνα πρέπει να δοθούν σε κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αλλιώς ας αφήσει τις διαστρεβλώσεις για τα παπαγαλάκια της Ν.Δ. Το «νέο», που επικαλείται δεν έρχεται με τον λαϊκισμό.”, ανέφερε σε σχόλιο του το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Όμως και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ το ζήτημα του εκλογικού νόμου προκαλεί αναταράξεις, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ανδρέα Λοβέρδου στο Βήμα FM.

«Επειδή το Μαξίμου, αυτό το Μαξίμου, δεν λειτουργεί σοβαρά και εμείς το νιώσαμε από το πρώτο βράδυ των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν στη συζήτηση που είχε με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Τσίπρας, πρόσθεσε, δικά του πράγματα, κατά τις διαρροές, ότι μας πρότεινε να μπούμε στην κυβέρνηση και δεν μπήκαμε, διάφορα ψέματα και κάθε φορά όταν συναντιέται με έναν πολιτικό αρχηγό, αρχίζουν οι διαρροές από το Μαξίμου και για αυτό το λόγο, εμείς τι κάνουμε; Μετά από κάθε συνάντηση της Γεννηματά με τον Τσίπρα, έχουμε συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας, αμέσως μετά και από καμία λεπτομέρεια ή από κανένα κυρίως θέμα, δεν προκύπτει αυτή η εκτίμηση( ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα ψηφίσει τον εκλογικό νόμο). Δόθηκε οργανωμένη(λάθος)εντύπωση. Και μάλιστα ξέρω από πολιτικό αρχηγό, που είδε μετά τον κ. Τσίπρα, ότι του μετέφερε συμφωνίες, δικές μας, που δεν υπάρχουν. Δεν πιστεύουμε τίποτα, από ότι λένε, αν δεν το δούμε γραμμένο. Επειδή οι κυβερνήσεις, τα κόβουνε και τα ράβουνε αυτά, κατά τα συμφέροντα της επόμενης εκλογής, σοφά έκανε ο συνταγματικός νομοθέτης και θέλει αυξημένη πλειοψηφία, την οποία δεν πρέπει η κυβέρνηση να πάρει. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρξει η πλειοψηφία των δύο τρίτων», είπε ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος όμως είχε συνυπογράψει την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2015 με την οποία ζητούσε κατάργηση του μπένους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα