Το σπίτι που ενέπνευσε το Up της Disney σε δημοπρασία και η ιδιοκτήτρια που απέρριψε 1 εκατ. δολάρια πολυεθνικής

Το σπίτι που ενέπνευσε το Up της Disney σε δημοπρασία και η ιδιοκτήτρια που απέρριψε 1 εκατ. δολάρια πολυεθνικής

Η ηλικιωμένη κυρία που αντιστάθηκε στους κατασκευαστές και κράτησε το μικρό της σπιτάκι στη μέση των θεόρατων σύγχρονων κτιρίων για 50 ολόκληρα χρόνια. Η ιστορία της Έντιθ Μασιφάιντ που έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων (Pics)

Το Up είναι μια από τις ταινίες μεγάλου μήκους της Ντίσνεϊ, ύμνος στο σεβασμό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, αλλά και κατά της διάκρισης με βάση τη διαφορετικότητα. Ο Μάρτιν ζούσε στο μικρό ξύλίνο σπιτάκι του για χρόνια, όταν μια κατασκευαστική ήρθε να το ισοπεδώσει για να χτίσει ένα εμπορικό-συγκρότημα κατοικιών. Η φαντασία των κινουμένων σχεδίων, θέλει τον γεράκο με τα τετράγωνα γυαλιά να σηκώνει το σπίτι του, δεμένο σε ένα δέντρο από μπαλόνια και έτσι να διαφεύγει της απειλής αυτό να γκρεμιστεί.

 

Η Έντιθ Μασιφάιντ από την άλλη αντιστάθηκε μέχρι το τέλος και νίκησε και το χρήμα και την επιρροή των κατασκευαστικών. Έζησε στο Σιάτλ των ΗΠΑ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και στο ίδιο αυτό σπίτι της φωτογραφίας για 50 χρόνια. Της προσφέρθηκε το αστρονομικό ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να εγκαταλείψει το ξύλινο σπιτάκι της το 2006, όμως εκείνη αρνήθηκε. Είπε όχι χωρίς να το σκεφτεί λεπτό, γιατί όπως είπε ήθελε να μείνει στο σπίτι που γνώριζε και αγάπησε. “Δεν θέλω να φύγω” ανέφερε ένα χρόνο μετά σε τοπική εφημερίδα: “Δεν θέλω τα χρήματα. Τα χρήματα δεν σημαίνουν τίποτα”.

Δείτε ένα βίντεο από το σπίτι:

Κάπως έτσι οι κατασκευαστές αναγκάστηκαν να χτίσουν το τεράστιο κτίριό τους γύρω από το μικρό σπιτάκι. Η ηλικιωμένη κυρία παρά τη βεβαρημένη υγεία της δεν ενοχλήθηκε καθόλου από το θόρυβο και την αναστάτωση των κατασκευαστικών. “Έχω περάσει τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο θόρυβος δεν με ενοχλεί. Θα τελειώσουν κάποια μέρα”. σημείωσε. Ο εργολάβος του κτιρίου ήρθε πολύ κοντά με την Αμερικανίδα, της έκανε παρέα, τη φρόντισε καθ’ όλη τη διάρκεια των κατασκευών.

Μια ζωή όπως εκείνη την ήθελε

 

Η κυρία Έντιθ απεβίωσε το 2008 έπειτα από πολύμηνη ταλαιπωρία με τον καρκίνο στο Πάγκρεας. Ο εργολάβος ήταν ο νόμιμος κληρονόμος του σπιτιού, το οποίο και πούλησε για 310.000 δολάρια παρακαλώ σε νέους ιδιοκτήτες. Εκείνοι ήθελα να το διατηρήσουν ανέπαφο και να το χρησιμοποιήσει ως πολιτιστικό κέντρο. Η προσπάθεια δυστυχώς δεν ευόδωσε και το σπίτι βρίσκεται πάλι σήμερα σε δημοπρασία.

Το τρέιλερ του Up:

Μετά την κυκλοφορία της ταινίας, το σπίτι έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο με ανθρώπους να επισκέπτονται το σημείο και να δένουν μπαλόνια στο φράχτη του γράφοντας σημειώματα συμπαράστασης και υπέρ της ηλικιωμένης που τα έβαλε με τις κατασκευαστικές.

Κανείς δεν θα ξεχάσει την Έντιθ

 

Ο Πολ Τόμας είναι ο μεσίτης που έχει επιφορτιστεί με το σημαντικό έργο να πουλήσει το σπίτι, χωρίς να διαγράψει για πάντα την ιστορία της κυρίας που τα έβαλε με τις μεγάλες κατασκευαστικές. Όπως λέει ο ίδιος η αγοραπωλησία θα γίνει μόνο με το παρακάτω προαπαιτούμενο. Όποιος καταθέσει προσφορά πρέπει να συμβάλει στη μνήμη της Έντιθ. Ακόμη κι αν ισοπεδωθεί, θα πρέπει να στηθεί στο σημείο ένα μνημείο που να θυμίζει σε όλους πως δεν πωλούνται, ούτε αγοράζονται όλα, όσα χρήματα κι αν έχει κανείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα