Υεμένη: Προεδρικό παλάτι στο Άντεν κατέλαβαν οι Χούτι

default image

Τους 44 έφτασαν οι νεκροί, ανάμεσά τους 18 άμαχοι, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας του στρατού. Νεκρό στέλεχος των σαουδαραβικών υπηρεσιών ασφαλείας, στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης χώρας

Το προεδρικό παλάτι στην πόλη Άντενς της νότιας της Υεμένης, κατέλαβαν οι σιίτες αντάρτες Χούτι, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας πριν από λίγο.

“Δεκάδες παραστρατιωτικοί Χούτι και σύμμαχοί τους, που έφθασαν με άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού, μπήκαν στο προεδρικό παλάτι Αλ Μαάσικ”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός αυτός, που διευκρίνισε πως είδε την έλευση των ανταρτών στο κτιριακό συγκρότημα.

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι, ανάμεσά τους 18 άμαχοι σκοτώθηκαν στις σφοδρές μάχες στο Άντεν, όπως δήλωσαν πηγές ασφαλείας του στρατού, ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες και τους συμμάχους τους από τη μία πλευρά και τους υποστηρικτές του προέδρου ΑμπντΡάμπο Μανσούρ Χάντι από την άλλη.

“Είκοσι (αντάρτες) Χούτι σκοτώθηκαν στις μάχες”, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή, ενώ μια ιατρική πηγή έκανε λόγο για “τον θάνατο 18 αμάχων και έξι μελών των λαϊκών επιτροπών”, των παραστρατιωτικών ομάδων που πρόσκεινται στον πρόεδρο Χάντι. Ο Χάντι έχει καταφύγει στη Σαουδική Αραβία.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι στρατιώτες, των οποίων η εθνικότητα είναι άγνωστη, είχαν αποβιβαστεί από ένα πολεμικό πλοίο στο Άντεν, μερικές ώρες πριν οι Χούτι καταλάβουν το κέντρο της πόλης. Ήταν αδύνατο να επιβεβαιωθεί από ποια χώρα προέρχονταν αυτοί οι παραστρατιωτικοί.

Ωστόσο, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν υπήρξε απόβαση ξένων χερσαίων δυνάμεων.

Ένας αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος διευκρίνισε ότι ένοπλοι φρουροί μετέβησαν στη συγκεκριμένη περιοχή για να εξετάσουν την κατάσταση μετά τις πληροφορίες για πυρά εκεί.

Παράλληλα στα σύνορα της Υεμένης με τη Σαουδική Αραβία, στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης χώρας, τη ζωή του έχασε ένας Σαουδάραβας συνοριοφύλακας και 10 τραυματίστηκαν, δεχόμενοι πυρά από την υεμενίτικη πλευρά των συνόρων .

Πρόκειται για το πρώτο στέλεχος των σαουδαραβικών υπηρεσιών ασφαλείας που το Ριάντ ανακοινώνει ότι έχασε τη ζωή του από την 26η Μαρτίου, όταν άρχισε η στρατιωτική επέμβαση της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό σαουδαραβική ηγεσία στην Υεμένη.

Η ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε σε μια ορεινή περιοχή των συνόρων είχε αποτέλεσμα “τον θάνατο του λοχία Σαλμάν αλ Μάλικι και τον τραυματισμό 10 μελών της συνοριοφρουράς”, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Σαουδαραβικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Υεμένη για να εμποδίσουν μια ενδεχόμενη εισβολή των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Πηγή ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα