Ποτάμι: Όχι φορολογικές επινοήσεις, αλλά πραγματικές μεταρρυθμίσεις

Ποτάμι: Όχι φορολογικές επινοήσεις, αλλά πραγματικές μεταρρυθμίσεις
Ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Επιτροπής Διαλόγου με τους πολιτικούς υπεύθυνους και συντονιστές των Τομέων Πολιτικής, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Τι ανακοίνωσε το Ποτάμι για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για την μνημονιακή απαίτηση πρωτογενούς πλεονάσματος 3%

Ξεκάθαρη στάση από την κυβέρνηση ζητάει το Ποτάμι, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη (02/04), τονίζοντας ότι κρύβεται πίσω από non papers και διαρροές.

Κάνει, επίσης, λόγο για “υπερεκτιμημένες φορολογικές επινοήσεις” που δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων.

“Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός πληροφορείται τις θέσεις της κυβέρνησης από διαρροές σε διεθνή ΜΜΕ και όχι από επίσημες ανακοινώσεις. Είναι αστείο η Ελληνική Βουλή να συζητάει τη Δευτέρα για τις διαπραγματεύσεις, χωρίς να γνωρίζει τη λίστα που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και σήμερα- τέσσερις μέρες μετά- οι Financial Times να δημοσιοποιούν όλες τις κυβερνητικές προτάσεις. Τι αλήθεια φοβάται η κυβέρνηση και κρύβεται συστηματικά πίσω από non papers και διαρροές; Πως ζητάει στήριξη από το λαό και το κοινοβούλιο χωρίς να έχει το θάρρος να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις της;

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ανησυχητικά αφού στη Βουλή και στα τηλεοπτικά παράθυρα εμφανίζονται υπουργοί και στελέχη της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υποστηρίζουν πολλές φορές τις εντελώς αντίθετες απόψεις από αυτές που περιέχει η λίστα της διαπραγμάτευσης.

Εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι απόψεις της και τι διαπραγματεύεται. Γιατί δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι υπερεκτιμημένες φορολογικές επινοήσεις θα καλύψουν τα κενά των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων.

Τους καλούμε επίσης να απαντήσουν γιατί αποδέχθηκαν τη μνημονιακή απαίτηση πρωτογενούς πλεονάσματος 3%. Το Ποτάμι και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν πει ότι αυτά τα πλεονάσματα δεν μπορούν να επιτευχθούν και θα έπρεπε να διεκδικήσουμε μείωση του στόχου στο 1 με 1.5%. Τι συνέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε από μια θέση που πραγματικά θα έδινε ανάσα στην ελληνική οικονομία και θα επέτρεπε την ενισχυση της κοινωνικής προστασίας;”, αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα