“Απελευθερώνεται” από τους παράνομους μετανάστες το λιμάνι της Μυτιλήνης

“Απελευθερώνεται” από τους παράνομους μετανάστες το λιμάνι της Μυτιλήνης
Copyright 2014

Στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια αντί του λιμανιού της Μυτιλήνης, θα μεταφέρονται οι παράνομοι μετανάστες που συλλαμβάνονται ανοιχτά της Λέσβου

Αλλάζει εικόνα το λιμάνι της Μυτιλήνης, καθώς, όπως έγινε γνωστό, τέθηκε σε εφαρμογή η απευθείας μεταφορά των νεοεισερχόμενων αλλοδαπών στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου.

Μετά την κίνηση αυτή, οι ντροπιαστικές εικόνες από την παραμονή των μεταναστών στον ανοικτό χώρο του λιμανιού αναμένεται να εκλείψουν ενώ η άμεση μεταφορά στη Μόρια εξασφαλίζει την καταγραφή καθενός νεοεισερχόμενου αλλοδαπού, τον άμεσο προληπτικό ιατρικό έλεγχό του, καθώς και την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής υποστήριξης.

Στόχος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας και η τόνωση των τουριστικών δυνατοτήτων της Λέσβου.

Μα σημειωθεί ότι στη θαλάσσια περιοχή και τις ακτές της Λέσβου, από τις αρχές του 2014, έχουν καταγραφεί τα περισσότερα περιστατικά παράνομης διέλευσης από κάθε άλλο νησί στο ανατολικό Αιγαίο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα