Η καλή υγεία προϋπόθεση για ασφαλή Οδήγηση

Η καλή υγεία προϋπόθεση για ασφαλή Οδήγηση

Η οδική ασφάλεια είναι επίκαιρη, λόγω των δυστυχημάτων που παίρνουν έκταση από τη δημοσιότητα, ωστόσο ακόμα δεν είναι θέμα ημερήσια διάταξης

Του Δημήτρη Μπαλή

Η κοινή γνώμη συνταράσσεται καθημερινά από τις εικόνες θλίψεις των τροχαίων ατυχημάτων που γίνονται δυστυχήματα όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές. Οι ευθύνες βαραίνουν όλους και κυρίως, διαχρονικά, το ελληνικό δημόσιο που δεν έχει θεσμοθετήσει το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας στα σχολεία, δεν κάνει καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, δεν κάνει ελέγχους στο δρόμο και πόσα ακόμα. Πέραν τούτων, το θέμα είναι τι κάνουμε και εμείς οι πολίτες, ο καθένας από την πλευρά του. Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθώ διεξοδικά στο τι κάνουμε λάθος και κυρίως στο τι δεν κάνουμε σωστά ή παραλείπουμε.

Κατ’ αρχάς, όλοι θεωρούμε ότι είμαστε στην καλύτερη κατάσταση, κι ας μην συμβαίνει αυτό. Η καλή υγεία είναι προϋπόθεση, όχι μόνο για τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής μας, αλλά και για την ασφαλή οδήγηση και εν γένει τη σωστή συμπεριφορά στο δρόμο. Κάθε οδηγός, ανεξαρτήτως οχήματος, είναι καλό να εξετάζεται τακτικά αλλά και να γνωρίζει ποιες παθήσεις μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην ικανότητα οδήγησης, ώστε να προλαμβάνει τον κίνδυνο εμπλοκής ή πρόκλησης μιας σύγκρουσης.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και της «Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο», για την ενημέρωση των συμπολιτών μας για ασφαλέστερες πρακτικές στο οδικό δίκτυο, αξίζει να δείτε τον χρήσιμο οδηγό με πολύτιμες συμβουλές για την «Καλή Υγεία για Ασφαλή Οδήγηση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα