Αντιδράσεις ΛΑ.Ε. και ΚΚΕ για τον τρόπο διεξαγωγής των debate

Αντιδράσεις ΛΑ.Ε. και ΚΚΕ για τον τρόπο διεξαγωγής των debate
ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2009. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

ΚΚΕ και ΛΑ.Ε. καταγγέλουν μεθοδεύσεις των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τη διαφωνία τους στον τρόπο που επελέγη να διεξαχθούν τα debate

Διαφωνούν με τον τρόπο που αποφασίστηκαν να γίνουν τα debate ΛΑ.Ε. και ΚΚΕ. Συγκεκριμένα η Λαϊκή Ενότητα εξέφρασε επιφυλάξεις όσον αφορά στο δεύτερο debate που αποκλείει τα άλλα κόμματα και προκρίνει αντιπαράθεση Τσίπρα-Μεϊμαράκη, ενώ το ΚΚΕ τάχθηκε ενάντια και στο πρώτο debate, λέγοντας πως η εμπειρία έχει δείξει πως δεν προσφέρει αντικειμενική ενημέρωση του λαού.

Ήσυχος: Έπρεπε να συζητήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη διακομματική

Τη ριζική διαφωνία της Λαϊκής Ενότητας για ντιμπέιτ μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με αποκλεισμό των άλλων κομμάτων, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπός της Κώστας Ήσυχος.

Ο κ. Ήσυχος τόνισε επίσης την «ριζική διαφωνία της Λαϊκής Ενότητας, να μην συζητήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στο πλαίσιο της διακομματικής επιτροπής την διαδικασία και την ουσία ενός ζωντανού διαλόγου ανάμεσα στους επικεφαλής των κομμάτων», ενώ επέμεινε στην πρόταση του κόμματός του για θεματικά ντιμπέιτ.

«Ο “νέο-μνημονιακός” κος Τσίπρας και ο “παλαιο-μνημονιακός” κος Μεϊμαράκης τα “βρήκαν” σε τηλεοπτική “στημένη μονομαχία”. Δια τηλεφώνου μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κα Γεροβασίλη ρώτησε τον εκπρόσωπο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας αν συμφωνεί σε ντιμπέιτ των κομμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας.

Τεχνητή πόλωση και εγκλωβισμός του λαού το ντιμπέιτ Τσίπρα-Μεϊμαράκη

Το ΚΚΕ δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ μόνο των δύο πολιτικών αρχηγών, έτσι όπως συμφώνησαν πίσω από την πλάτη των άλλων κομμάτων οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Η διενέργεια ενός τέτοιου ντιμπέιτ μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού.

Το ΚΚΕ διαφωνεί και στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, γιατί η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή.

Η διαφωνία του ΚΚΕ αφορά στην ουσία και όχι τις ημερομηνίες.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα