Τσίπρας από την Κρήτη: Βλέπω μια προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού

Τσίπρας από την Κρήτη: Βλέπω μια προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Καστέλι Κισσάμου, στα πλαίσια της περιοδείας τους στην Κρήτη, τονίζοντας ποιο είναι για εκείνον το διακύβευμα των εκλογών και προσδιορίζοντας τις δράσεις του κόμματός του για την αγροτική παραγωγή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία από την Κρήτη, με πρώτο προορισμό του τα Χανιά. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε συγκέντρωση σε μέλη και φορείς του αγροτικού κόσμου στο Καστέλι και ανέφερε πως “η επιλογή που έχουν οι πολίτες μπροστά τους είναι ξεκάθαρη”.

“Θέλουμε μια κυβέρνηση που θα επιχαίρει, θα πανηγυρίζει και θα χειροτερεύει τα μέτρα ή μια κυβέρνηση που θα κερδίζει έδαφος, θα διαπραγματεύεται διαρκώς, θα υψώνει ανάστημα και θα αναζητά διαρκώς τα αντισταθμιστικά και μέτρα προστασίας των χαμηλών εισοδημάτων; Αυτό είναι το δίλημμα” είπε και προσωποποίησε το δίλημμα αυτό λέγοντας: “Θέλουμε τον Γεωργιάδη για υπουργό και όχι τον Κουρουμπλή, ο οποίος Γεωργιάδης έβγαινε κι έλεγε «δεν θα μου πάρει εμένα η τρόικα τη δόξα, εγώ θα βάλω τα 5 ευρώ στα νοσοκομεία». Ή θέλουμε τον Κουρουμπλή που έβγαλε τα 5 ευρώ και βρήκε τρόπο για να μην πληρώνουμε εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία;”

Τσίπρας: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην κεντρική γραμμή της ρητορικής του, κατά την οποία διαχωρίζει τον ίδιο και το κόμμα του από αυτό που αποκαλεί παλιό πολιτικό σύστημα. “Είμαστε το ίδιο εμείς, που αγωνιστήκαμε 6 μήνες, 7 μήνες με το κεφάλι ψηλά, με αυτούς που επί 40 χρόνια μας δημιούργησαν ελλείμματα και χρέη και τα φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού;” σημείωσε και πρόσθεσε: “Ποιοι ήταν, λοιπόν, αυτοί που μας έλεγαν να υπογράψουμε τα τρισχειρότερα και τώρα με περισσή υποκρισία έρχονται και διαμαρτύρονται γιατί καταφέραμε να εφαρμοστούν λιγότερα και μάλιστα σταδιακά;”

Το πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική ανάπτυξη

“Τι θα κάνουμε, λοιπόν, τώρα για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες στον αγροτικό τομέα;” ανέφερε ο κ. Τσίπρας μιλώντας για το αγροτικό ζήτημα, το οποίο έρχεται εμφατικά στο προσκήνιο μετά τις σαρωτικές αλλαγές που επιφέρει το τρίτο μνημόνιο στους αγρότες. “Πρώτα-πρώτα, θέλω να πω ότι αυτές οι δυσκολίες δεν ήρθαν χθες. Δεν είναι δυσκολίες που προέρχονται από αυτή την συμφωνία. Είναι δυσκολίες που έχουν συσσωρευτεί και έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες δεκαετίες” ανέφερε αρχικά και συνέχισε: “Δεκαετίες που η χώρα ακολούθησε ένα λάθος παραγωγικό μοντέλο, ένα παραγωγικό μοντέλο που οδηγούσε στην απαξίωση της παραγωγής, μέσα από τη λογική της αποδέσμευσης των επιδοτήσεων από την παραγωγή”

Οι στόχοι μια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές θα είναι όπως είπε η “ενίσχυση της διατροφικής επάρκειας της χώρας, με υγιεινά, ποιοτικά προϊόντα και προσιτές τιμές, η βελτίωση του ελλειμματικού εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων με την υποκατάσταση των εισαγωγών και την ενίσχυση των εξαγωγών”.

Ο λαός της Κρήτης θα δώσει το πρόσταγμα

Καταλήγοντας, αφού ξεδίπλωσε το πρόγραμμά του για τον αγροτικό τομέα δήλωσε “βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός και πρώτη η Κρήτη, πρώτα τα Χανιά, πρώτος ο δημοκρατικός λαός της Κρήτης θα δώσει το πρόσταγμα αυτής της εκλογικής μάχης”. Πρέπει εδώ να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε κάποιες από τις υψηλότερες εκλογικές του επιδόσεις στο νησί.

Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω

“Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω. Το καθεστώς των 40 χρόνων που μας οδήγησε σε αυτό το βαθύ χαντάκι που κάποιοι μας έριξαν και τώρα μας κουνούν το δάχτυλο που εμείς δεν καταφέραμε σε 6 μήνες να βγούμε από αυτό το χαντάκι” επεσήμανε και πάλι κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας που εμφανίστηκε βέβαιος για την επόμενη μέρα και δήλωσε: “Θα βγούμε, θα βγάλουμε τη χώρα μας από το χαντάκι. Θα πάμε μπροστά”.

Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στα Ανώγεια, όπου και ευχήθηκε με ρακί στους κατοίκους και τη Δημοτική Αρχή των Ανωγείων που τον υποδέχτηκε.

Φωτογραφία cretapost.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα