Σούπερ Πανσέληνος: Τα 7 μέρη που πρέπει να πάτε για να την απολαύσετε

Σούπερ Πανσέληνος: Τα 7 μέρη που πρέπει να πάτε για να την απολαύσετε
On November the full moon (Supermoon) will be the biggest since 1948 according to NASA and the next one as big will be on November 2034. In Athens, on November 13, 2016 / 1948 2034. , 13 , 2016 Andrea Bonetti / SOOC

Απόψε το φεγγάρι πάνωθέ σου, δεν θα είναι ασημένιο τάληρο. Θα είναι τεράστιο... παρόλα αυτά εσύ με το κορίτσι (Θεέ σου) πάνε για το Φάληρο. Οι καλύτερες "καβάτζες" για να παρακολουθήσετε ένα σπάνιο φαινόμενο που ζει κανείς μια φορά στη ζωή του (pics)

Απόψε έχει Πανσέληνο… για την ακρίβεια, απόψε έχει ΥΠΕΡ – Πανσέληνο. Όχι το φεγγάρι δεν θα βάλει μπέρτα να κυνηγήσει τους κακούς, αλλά τα φυσικά φαινόμενα θα φροντίσουν ώστε να πλησιάσει στη γη περισσότερο από ποτέ άλλοτε, εδώ και 70 χρόνια. Εμείς, σου προτείνουμε λοιπόν μέρη που μπορείς να πας με την καλή σου, τον δικό σου, τον κολλητό σου, την παρέα και να χαζέψετε ένα φαινόμενο που θα κάνετε να ξαναδείτε 18 ολόκληρα χρόνια.

Όπως είπαμε, η Σελήνη θα πλησιάσει στη Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, σε απόσταση περίπου 348.400 χιλιομέτρων, και έτσι θα φαίνεται ως η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει μετά το 1948.

Η επόμενη φορά που το φεγγάρι θα βρεθεί πάλι τόσο κοντά και θα φαίνεται τόσο μεγάλο και φωτεινό, θα είναι το Νοέμβριο του 2034, σύμφωνα με τη NASA. Στις 14 Νοεμβρίου φέτος, αν ο ουρανός είναι καθαρός, η Σελήνη θα φαίνεται μεγαλύτερη και φωτεινότερη σε σχέση με τη μέση πανσέληνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα