Τσακαλώτος: Ανησυχούμε για το Brexit, δεν μπαίνει θέμα Grexit

Τσακαλώτος: Ανησυχούμε για το Brexit, δεν μπαίνει θέμα Grexit
Συζήτηση, για δεύτερη ημέρα, στην Ολομέλεια ατης Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 22 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Σημείωσε ότι η Αθήνα ζητά από τους θεσμούς κάποιο βαθμό ελευθερίας για τη συνέχιση του παράλληλου προγράμματος

Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις του Brexit και στην ελληνική οικονομία δεν έκρυψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε όμως ότι δεν τίθεται θέμα Grexit, αλλά ξεκάθαρο θέμα αμφισβήτησης των ευρωπαϊκών θεσμών και αναφέρθηκε στο αίτημα της Αθήνα για λιγότερη επιτήρηση και μεγαλύτερη ελευθερία για να συνεχίσει το παράλληλο πρόγραμμα.

“Το Brexit δημιουργεί ασάφειες και αβεβαιότητες για την ευρωπαϊκή οικονομία. Ανησυχούμε. Πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τις επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία. Δε μπαίνει θέμα Grexit. Αλλά μπαίνει ξεκάθαρο θέμα αμφισβήτησης των ευρωπαϊκών θεσμών. Τώρα που εμείς ζητάμε από τους θεσμούς λιγότερη επιτήρηση και βαθμούς ελευθερίας για να συνεχίσουμε το παράλληλο πρόγραμμα, πρέπει να ξέρουμε σε ποιους τομείς ζητάμε την ελευθερία”, είπε ο κ.Τσακαλώτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα