Έχει ξεφύγει προς τα πάνω για τα καλά ο τουρισμός. Νέο ρεκόρ αφίξεων

Έχει ξεφύγει προς τα πάνω για τα καλά ο τουρισμός. Νέο ρεκόρ αφίξεων
ΝΑΥΠΛΙΟ-Το κρουαζιερόπλοιο Noordam με σημαία Ολλανδίας, κατέπλευσε σήμερα στο Λιμάνι του Ναυπλίου. Οι τουρίστες από το πρωί γνωρίζουν τις ομορφιές και την ιστορία της περιοχής δίνοντας παράλληλα και μια οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες της πόλης. Το πλοίο μεταφέρει περίπου δύο χιλιάδες επιβάτες και κάνει κρουαζιέρα στη Μεσόγειο. (eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος) Eurokinissi

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων χαρίζει ακόμα μία ευχάριστη νότα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία μέσω των στοιχείων που δημοσιεύει

Οι αεροπορικές αφίξεις του πρώτου τετραμήνου του 2014 δείχνουν πως ο ελληνικός τουρισμός βαδίζει ολοταχώς προς νέο ρεκόρ αφίξεων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, οι αεροπορικές αφίξεις εμφανίζονται σημαντικά αυξημένες κατά 30,1% στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Συνολικά, το πρώτο τετράμηνο του έτους επισκέφθηκαν την χώρα μας την Ελλάδα 1.315.901 τουρίστες.

Οι στόχοι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για το 2014 κάνουν λόγο για νέα ρεκόρ αφίξεων, 18,5 εκατ. επισκεπτών και εσόδων 13 δισ. ευρώ, χωρίς να προσμετρώνται οι αφίξεις της κρουαζιέρας.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας, για το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου 2014, καταγράφεται αύξηση 36,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 και 700.000 επιπλέον αφίξεις στην πρωτεύουσα.

Οι αφίξεις ανά περιοχή στην Ελλάδα κινήθηκαν ως εξής:

οι Κυκλάδες στο εξεταζόμενο διάστημα κινήθηκαν με άνοδο 123% ενώ ο προορισμός της Κρήτης κινήθηκε με άνοδο 43% σε σχέση με πέρυσι. Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση των αφίξεων για την Πελοπόννησο που εφέτος κινείται με άνοδο 28,1%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα