Η ΝΔ ξεκινά ξανά από τη Ρηγίλλης. “Παρών” και από Καραμανλή και Σαμαρά

Η ΝΔ ξεκινά ξανά από τη Ρηγίλλης. “Παρών” και από Καραμανλή και Σαμαρά

Κίνηση με συμβολισμό συσπείρωσης της όλης κεντροδεξιάς αποτελεί ή συγκέντρωση απόψε έξω από το ιστορικό νεοκλασικό. Θα παρευρεθούν και οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς

Η συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας απόψε έξω από το ιστορικό νεοκλασικό στην οδό Ρηγίλλης 18 αποτελεί μια κίνηση με ισχυρούς εσωκομματικους συμβολισμούς και στόχο την επανασυσπείρωση της όλης κεντροδεξιάς.

Ιδιαίτερα όμως για το καραμανλικο στοιχείο η επιλογή αυτή ερμηνεύεται ως απόφαση του Βαγγελη Μεϊμαράκη για επιστροφή στις ρίζες και τις παραδοσιακές αρχές του κόμματος από τις οποίες πολλοί καραμανλικοι θεωρούσαν ότι ο Αντωνης Σαμαράς είχε απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια- έστω και εάν σε σημαντικό βαθμό καραμανλικοι παράγοντες τον είχαν στηρίξει το 2009. Η ΝΔ άλλωστε έφυγε από τη Ρηγίλλης για τη Συγγρού το 2010 επί προεδρίας Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το “παρών” θα δώσουν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, του οποίου η παρουσία αναμένεται να συζητηθεί, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σε αυτό το κτίριο είχε γευτεί μια παρολίγον νίκη το 2000, είχε πανηγυρίσει το 2004 και το 2007 και είχε αποφασίσει να παραιτηθεί από πρόεδρος τη νύχτα της εκλογικής ήττας του 2009.

Σε κάθε περίπτωση οι καραμανλικοι έχουν προβεί σε σημαντική κινητοποίηση – αν και στόχος δεν είναι τόσο μια μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με ευρύ κοινό, όσο ή αίσθηση της συμμετοχής στελεχών όλων των τάσεων της ΝΔ- της όλης κεντροδεξιάς. Ακόμη και ο Άδωνις Γεωργιάδης καλεί σε συμμετοχή.

Για τους καραμανλικους όμως η αποψινή βραδιά έχει ιδιαίτερη σημασία. Ενδεικτικό είναι ότι ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής ο νεότερος δημοσιοποίησε χθες φωτογραφία του ιδρυτή της ΝΔ, με το σχόλιο:

“Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, 40 χρόνια πριν, εγκαινίασε τα γραφεία στην οδό Ρηγίλλης στις 11 Ιουλίου του 1975. Αύριο στις 19.30 θα είμαστε όλοι ξανά στο σπίτι μας, στη Ρηγίλλης 18.”

Αλλά και η ΟΝΝΕΔ κινητοποιεί δυνάμεις από τη νέα γενιά, με σύνθημα: “Ραντεβού εκεί που ξεκινήσαμε – Ρηγίλλης 18.”

Έξω από το νεοκλασικό θα στηθεί γιγαντοοθόνη, στην οποία θα προβληθούν οι κυριότερες στιγμές από τη 40χρονη ιστορία της ΝΔ. Όπως σημειώθηκε άλλωστε στόχος της συμβολικής αυτής απόφασης είναι η κινητοποίηση των αισθημάτων των ΝΔκρατών: πρώτο μέλημα αυτή τη στιγμή είναι ή επιστροφή όσων απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Όσο για την κυριολεκτική επιστροφή της ΝΔ στη Ρηγίλλης, η μετακόμιση στο νεοκλασικό που ήταν εξ αρχής στα σχέδια του κ. Μεϊμαράκη προς το παρόν κολλάει στο ερώτημα τι μέρος των σημερινών γραφείων στη Συγγρού και έναντι ποιου αντιτίμου θα μπορούσε να διατηρήσει το κόμμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα