Φορο-σαφάρι: Έρχονται 1.000 νέες προσλήψεις εφοριακών και νέες υπηρεσίες στο Taxis

Φορο-σαφάρι: Έρχονται 1.000 νέες προσλήψεις εφοριακών και νέες υπηρεσίες στο Taxis
Δημόσιος Τομέας,στιγμιότυπο από Εφορία,Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Νέες προσλήψεις εφοριακών για την ενίσχυση των υποστελεχωμένων εφοριών

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που πολίτες και επιχειρήσεις θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους μέσω του Taxis περιλαμβάνει ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΓΓΔΕ (Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων) για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο σχεδιασμός της ΓΓΔΕ, σύμφωνα με τα dikaiologitika, προβλέπει επίσης και νέες προσλήψεις 1.000 εφοριακών με νέα προκήρυξη ώστε να ενισχυθούν οι υποστελεχωμένες πλέον εφορίες.

Η αύξηση των εμπρόθεσμων πληρωμών από τους φορολογούμενους, η μείωση των παλαιών οφειλών, η μείωση του μεγέθους της μαύρης οικονομίας, η πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, ο περιορισμός της διαφθοράς και η ενίσχυση των δεξιοτήτων του στελεχιακού δυναμικού της φορολογικής διοίκησης, είναι μεταξύ των κεντρικών στόχων του Στρατηγικού Σχεδίου για την περίοδο 2014-2017 της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που έδωσε στη δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα σήμερα η ΓΓΔΕ δημοσιοποίησε τον σχεδιασμό της για την μεταρρύθμιση των αρμοδίων υπηρεσιών της και της Φορολογικής Διοίκησης για τα επόμενα έτη 2017-2017 .Στο πλαίσιο διευκόλυνσης των  πολιτών και των επιχειρήσεων προβλέπει την ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών διαδικασιών στο Taxis.

Οι διαδικασίες που θα γίνονται στο άμεσo μέλλον ηλεκτρονικά είναι οι κάτωθι:

Ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων που αφορούν δικηγορικούς συλλόγους, λιμεναρχεία, γραμματείς δικαστηρίων, συμβολαιογράφους και λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Υλοποίηση της ηλεκτρονικής υποβολής ενιαίας δήλωσης ΦΜΥ και ασφαλιστικών εισφορών Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ.

Δημιουργία των απαιτούμενων μηχανογραφικών εφαρμογών για την ηλεκτρονική παραλαβή των δηλώσεων φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων και τη μετέπειτα επεξεργασία τους.

Ηλεκτρονική χορήγηση πιστοποιητικού του άρθρου 105 Ν. 2961/2001.

Δημιουργία εφαρμογής για την υποβολή των στοιχείων ιδιωτικών συμφωνητικών.

Ανάπτυξη συστήματος διαλειτουργικότητας και ηλεκτρονικής επικοινωνίας με υπηρεσίες του Υπ. Οικ. και του λοιπού Δημόσιου Τομέα.

Ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων κατόχων πλοίων.

Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Ε.Φ.Α. (για εξωχώριες εταιρίες κατοχής ακινήτων).

Θέσπιση και δημοσιοποίηση προδιαγραφών λειτουργίας

Υπηρεσιών (service standards) για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κατάρτιση και σχεδιασμός των απαραίτητων εντύπων και οδηγιών για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (νέος Κ.Φ.Ε.).

Επέκταση υποδομών και πόρων τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης φορολογουμένων (Κ.Ε.Φ.), για αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τους φορολογούμενους.

Ηλεκτρονικοποίηση της επικοινωνίας με το πολίτη για την υποβολή και απάντηση των αιτημάτων του.

Όσο αφορά το προσωπικό της Φορολογικής Διοίκησης ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει :

Ανάπτυξη νέου μισθολογικού συστήματος σε σύνδεση με την αποδοτικότητα μέχρι 31-12-2015 και εφαρμογή αυτού από 1-1-2016.

Εκπαίδευση νέων ελεγκτών στην εφαρμογή της Διενέργειας Ελέγχων (Audit Assistant) του Ο.Π.Σ. ELENXIS και στη χρήση του ηλεκτρονικού ελέγχου Sesam Analysis.

Ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης επί ελεγκτικών θεμάτων των 1200 νέων πιστοποιημένων ελεγκτών (περιλαμβάνονται και οι νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι μέσω Α.Σ.Ε.Π.)

Δημιουργία «Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας» σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΓΓΔΕ όμως προβλέπει και νέες προσλήψεις 1.000 νέων εφοριακών υπαλλήλων μέσω Α.Σ.Ε.Π. με νέα προκήρυξη που θα προκηρυχθεί μέσα στο 2014

Η ΓΓΔΕ στον σχεδιασμό της αναφέρει και τις προσλήψεις που έχουν ήδη γίνει για την ενίσχυση του μηχανισμού

Πρόσληψη επιπλέον 51 νέων υπαλλήλων (επιλαχόντες 1Κ/2013, μέσω ΑΣΕΠ) [MEFP 62 MEFP (15)].

Πρόσληψη επιπλέον 300 νέων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ από τους υφιστάμενους πίνακες επιλαχόντων της τελευταίας προκήρυξης 1Κ/2013.

Ο σχεδιασμός όμως προβλέπει και την ανάπτυξη συστήματος βαθμολογίου και προαγωγών ενώ θέλει την δημιουργία συστήματος ανταμοιβής (bonus) σε σύνδεση με την αποδοτικότητα για τους εφοριακούς.

Διαβάστε ακόμα στα Dikaiologitika

ΟΑΕΔ προγράμματα για ανέργους με μισθό απο 450 εως 650 ευρώ

432.000 φορολογικές δηλώσεις μέχρι τώρα .Ένα στα δύο εκκαθαριστικά είναι μηδενικά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα