Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Μπαργιώτας

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Μπαργιώτας
he president PASOK, Fofi Gennimata met with former Mp of To Potami ( The River) party,Konstantinos Mpargiotas, in Athens, on March 29, 2017 / , , Nick Paleologos / SOOC

Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού συναντήθηκε στη Βουλή με τη Φώφη Γεννηματά. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη φτάνει στους 19 βουλευτές

Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε στις 11.30 το πρωί ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας.

Ο εκ Λαρίσης ορμώμενος πρώην βουλευτής του Ποταμιού ήταν εδώ και καιρό έτοιμος να προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Από τη Χαριλάου Τρικούπη επισήμως δεν επιβεβαίωναν την πληροφορία αυτή, ωστόσο το φλερτ επισημοποιήθηκε λίγο αργότερα.

Με την προσχώρηση Μπαργιώτα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη φτάνει στους 19 βουλευτές και παραμένει τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, υπερτερώντας της Χρυσής Αυγής από την οποία είχε αποχωρίσει ο Δημήτρης Κουκούτσης.

Η δήλωση Μπαργιώτα:

“Από αξιολόγηση σε αξιολόγηση, η κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί  το πρόβλημα της χώρας. Δυστυχώς, η κρίση αντί να υποχωρεί βαθαίνει χωρίς να διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα. Η ΝΔ επίσης δεν φαίνεται ικανή να διατυπώσει αξιόπιστη πρόταση εξουσίας και αρκείται σε μια αέναη, ανούσια εκλογολογία. Σε αυτό το πλαίσιο η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς σε ενιαίο πολιτικό φορέα, ικανό να περιγράψει και να επιδιώξει το όραμα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ελλάδας, είναι απολύτως απαραίτητη. Μάλιστα επείγει.

Το κάλεσμα της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ένα Συνέδριο ενότητας και σύνθεσης μπορεί και πρέπει να οδηγήσει στην ενοποίηση όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης. Εντάσσομαι από σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να συνδράμω σε αυτή την προσπάθεια. Μια τέτοια διαδικασία ούτε εύκολη είναι ούτε προδιαγεγραμμένη. Για να είναι επιτυχής, προϋποθέτει βούληση και πολιτική γενναιότητα από όλους”.

(Φωτο Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα