Συνελήφθη η αδελφή του, ρατσιστή δολοφόνου και καταδικασμένου σε θάνατο, Dylann Roof

Συνελήφθη η αδελφή του, ρατσιστή δολοφόνου και καταδικασμένου σε θάνατο, Dylann Roof

Η Morgan Roof, 18χρονη αδελφή του Dylann, ο οποίος το 2015 είχε εισβάλει σε εκκλησία σύμβολο των αγώνων των μαύρων και εκτέλεσε εννέα ανθρώπους, συνελήφθη. Διαβάστε τι έκανε.

Το απόγευμα της 17ης Ιουνίου του 2015, ένα νεαρό παιδί, ονόματι Dylann Storm Roof επρόκειτο να γίνει γνωστό τοις πάσι και όχι για καλό λόγο. Είχε εισβάλλει σε εκκλησία του Charleston -της παλαιότερης και μεγαλύτερης πόλης της South Carolina-, κατά τη διάρκεια προσευχής της Emanuel African Methodist Episcopal Church -της παλαιότερης εκκλησίας μαύρων και σύμβολο του αγώνα για τα ατομικά δικαιώματα.

Ο 21χρονος σκότωσε εννέα ανθρώπους, τραυμάτισε τρεις και την επομένη συνελήφθη, για να ομολογήσει πως ό,τι έκανε το έκανε, με την ελπίδα να υποκινήσει φυλετικό πόλεμο. Πριν πάει στην εκκλησία, είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο μανιφέστο 2.500 λέξεων. Είχε φωτογραφίες με τον ίδιο να κρατά όπλα, να καίει την  αμερικανική σημαία και να δικαιολογεί το έγκλημα που ήταν έτοιμος να κάνει, λόγω του μίσους που τον διακατείχε για τους μαύρους.

FILE - In this June 18, 2015 file photo, Charleston, S.C., shooting suspect Dylann Storm Roof is escorted from the Cleveland County Courthouse in Shelby, N.C. The sentencing phase of Roof's federal trial begins Wednesday, Jan. 4, 2016, in Charleston. He could face the death penalty or life in prison. (AP Photo/Chuck Burton, File) AP

 

Το Δεκέμβριο του 2016 καταδικάστηκε, από ομοσπονδιακό δικαστήριο, για 33 κατηγορίες εγκλήματος μίσους και δολοφονίας και σε θάνατο. Δικάστηκε ξεχωριστά για τις 9 δολοφονίες, στα δικαστήρια της South Carolina, όπου δήλωσε ένοχος για να γλιτώσει τη δεύτερη θανατική ποινή. Η τελική απόφαση ήταν η καταδίκη σε δυο φορές ισόβια και σε θάνατο, καθώς ενώπιον των δικαστηρίων δήλωνε πεπεισμένος για την ανωτερότητα των λευκών, τόνιζε πως δεν μετανιώνει και προκαλούσε διαρκώς με ό,τι τρόπο διέθετε. Σε μια εμφάνιση του φορούσε παπούτσια στα οποία είχε ζωγραφίσει ρατσιστικά σύμβολα.

Μεταξύ αυτών που είχαν να καταθέσουν οι μάρτυρες ήταν πως ο Roof ήθελε μια κοπέλα που τον είχε απορρίψει και είχε κάνει σχέση με έναν Αφροαμερικανό και αυτό τον έκανε να δει διαφορετικά… τη ζωή. Κάποια εκ των μελών της οικογενείας του τον χαρακτήρισαν “διαβολικό”, καταλήγοντας πως αξίζει τη θανατική ποινή. Άλλα ζητούσαν συγχώρηση, όπως ορίζει η χριστιανική θρησκεία. Στη δεύτερη κατηγορία άνηκε και η αδελφή του, Morgan, η οποία συνελήφθη την Πέμπτη 15/3, με την κατηγορία ότι έβαλε όπλα (σπρέι πιπεριού και μαχαίρι) και ναρκωτικά (μαριχουάνα) στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου της, A.C. Flora High School της South Carolina.


Οι αρχές είχαν κινητοποιηθεί έπειτα από ένα post που έκανε στο Snapchat, όπου εξέφρασε το θυμό της για το National School Walkout (έγραψε μεταξύ άλλων “ελπίζω να είναι παγίδα και να σκοτωθείτε όλοι. Ξέρω πως δεν θα αλλάξει κάτι, αλλά οι μαύροι γλιτώνουν ούτως ή άλλως”), την κίνηση που έκαναν πολλά σχολεία της Αμερικής, οι μαθητές των οποίων βγήκαν από τις αίθουσες, την ίδια ώρα και περπάτησαν στους δρόμους της πόλης, στη μνήμη των 17 νεκρών στο Marjory Stoneman Douglas High School της Florida. Αυτό που ζητούσαν ήταν να γίνουν οι αυστηροί οι νόμοι για τον έλεγχο των όπλων. 

Η Morgan αφέθηκε ελεύθερη, με εγγύηση 5000 δολαρίων, χωρίς να ‘χει διευκρινιστεί αν αποσύρθηκαν οι κατηγορίες ή αν έχει δικηγόρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα