Καθαρή γραμμή απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Καθαρή γραμμή απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στην Ολομέλεια της Βουλής για την οικονομία έπειτα από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκη , την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Να καταστήσει άμεσα διακριτές τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία επιχειρεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενόψει μάλιστα των ενδοπαραταξιακών διαδικασιών

Να σπάσει το δίπολο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ώστε να καταστεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη μια δύναμη που θα μπορεί να έχει καταλυτική επίδραση στην πολιτική ζωή της χώρας και να μην αποτελεί απλά το συμπλήρωμα σε κανέναν από τους δύο ισχυρούς σημερινούς πόλους, στοχεύει η Φώφη Γεννηματά.

Από το επιτελείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι το σχέδιο αυτό είναι μεν φιλόδοξο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Όπως αναφέρουν συνεργάτες της, σε αυτή την πολύ δύσκολη για την χώρα συγκυρία, δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να εγκλωβίζεται στην «κάλπικη πόλωση που στήνουν από κοινού κυβέρνηση και ΝΔ». Αντίθετα, αναφέρουν, χρειάζεται μια δύναμη που θα ενώσει και δεν θα διχάσει τον τόπο και αυτό το κενό σκοπεύουν να καλύψουν.

Για να έχει πιθανότητες επιτυχίας το εγχείρημα αυτό, αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να υψώσουν άμεσα τις διαχωριστικές τους γραμμές τόσο απέναντι στον «αριστερό λαϊκισμό», όσο και στις «νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές» θέσεις που εκφράζει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η χθεσινή, από κοινού επίθεση που εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ σε Μαξίμου και Πειραιώς με αφορμή την αντιπαράθεση που είχαν πάνω στις δηλώσεις του Νίκου Βούτση, τονίζοντας πως «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν και επιχειρούν και πάλι να διχάσουν τους πολίτες, “επιστρατεύονταs” αυτή τη φορά τα πιο παλιά συνθήματα και ξεπερασμένες αντιλήψεις». 

Παράλληλα, η σαφής πολιτική πλατφόρμα που θα επιχειρήσει να παρουσιάσει η Φ.Γεννηματά κατά την διάρκεια προεκλογικής περιόδου για την ηγεσία της ΔΗΣΥ, αναμένεται να αποτελέσει και ένα από τα μεγάλα της ατού σε αυτή την μάχη.

Εκτός μάχης ένας υποψήφιος

Τον εαυτό του εκτός διεκδίκησης της ηγεσίας της ΔΗΣΥ έθεσε χθες με δηλώσεις του ο Παύλος Γερουλάνος, δίνοντας έτσι τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα. «Όχι, προφανώς δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος ενός φορέα με τον οποίο διαφωνώ τόσο ριζικά, που διαφωνώ και στο εγχείρημα γενικά, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε ότι η διαφωνία του με το εγχείρημα έγκειται στο γεγονός ότι προηγείται η εκλογή προσώπου για την ηγεσία, με τον ίδιο να θεωρεί ως ενδεδειγμένη διαδικασία την συζήτηση για το περιεχόμενο του νέου φορέα και μετά να αναζητηθεί το πολιτικό προσωπικό που θα υπηρετήσει αυτές τις θέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα