Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για να αλλάξει η ατζέντα της ΕΕ

Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για να αλλάξει η ατζέντα της ΕΕ
Joint statements following a meeting between the Greek Prime Minister Alexis Tsipras and the president of the European Commission Jean-Claude Juncker, in Athens, on June 21, 2016 / , , 21 , 2016 SOOC

Επαφές εν όψει της Συνόδου Κορυφής την άλλη Τρίτη αναλαμβάνει η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ρόλο σε μία προοδευτική ανησυχία. Προσοχή στην οικονομία, αλλά ελπίδα για ομαλοποίηση

Επαφές και πρωτοβουλίες εν όψει της Συνόδου Κορυφής την άλλη Τρίτη προσανατολίζεται να αναλάβει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες.

“Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τον τρόπο που αντιμετώπισε την κρίση του 2008. Πρέπει να αλλάξει η ατζέντα της ΕΕ και μακριά από τον απομονωτισμό”, έλεγαν κυβερνητικές πηγές.

Εκτιμούσαν επίσης ότι “η Ελλάδα μπορεί να έχει ρόλο μετά τις εξελίξεις και στην αλλαγή ατζέντας με στροφή στην Ευρώπη με προοδευτικές συμμαχίες”, δείχνοντας έτσι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει προφανώς πρωτοβουλίες επαφών με τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες αναζητώντας συμμάχους σε μία προσπάθεια αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Οι ίδιες πηγές δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις του Brexit στην οικονομία και τους στόχους του προγράμματος, καθώς σημείωναν: “Επειδή η Ελλάδα μπαίνει σε μία περίοδο σταθερότητας μετά την αξιολόγηση, χρειάζεται στενή παρακολούθηση”. Εξέφραζαν πάντως τη βεβαιότητα ότι ο αντίκτυπος “θα κάνει ένα κύκλο και θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση”.

Όσον αφορά στον εκλογικό νόμο, από την κυβέρνηση βλέπουν συναίνεση σε κάποια κεφάλαια που μπορεί να δημιουργήσουν δυναμική 200 ψήφων με εξαίρεση την κατάτμηση των περιφερειών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα