Διαγωνισμός Instagram του News 24/7: Κερδίστε το βιβλίο ‘Ο Αναρχικός Τραπεζίτης’ του Πεσόα

Διαγωνισμός Instagram του News 24/7: Κερδίστε το βιβλίο ‘Ο Αναρχικός Τραπεζίτης’ του Πεσόα

Τρεις τυχεροί αναγνώστες μπορούν να κερδίσουν το γνωστό διήγημα του μεγάλου Πορτογάλου συγγραφέα μέσα από το Instagram του News 24/7.

Το News 24/7 μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram χαρίζει σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οξύ (BrainFood Εκδοτική) σε τρεις τυχερoύς αναγνώστες το βιβλίο ”Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ” του Φερνάντο Πεσόα.

Για να πάρεις μέρος μπες στο ποστ του διαγωνισμού στο Instagram του Νews 24/7 και ακολούθησε δύο απλά βήματα!


Εναλλακτικά πάτησε στην εικόνα που ακολουθεί:

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο μεγάλος Πορτογάλος συγγραφέας δημοσίευσε το 1922 -στην κορφωση των απανταχού κοινωνικών επαναστάσεων – ένα κείμενο συνεχίζει σήμερα να κλονίζει τις καθιερωμένες αντιλήψεις, να προβληματίζει, ακόμα και να διχάζει.

Η “πένα” του Πεσόα παραμένει απολαυστική, προκλητική και συνάμα επίκαιρη 90 χρόνια μετά την πρώτη δημοσίευση του διηγήματος. Το βιβλίο αποτελεί έναν διάλογο κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, ανάμεσα στον αφηγητή και τον φίλο του, πανίσχυρο και πάμπλουτο τραπεζίτη και έμπορο.

Η συζήτηση αφορά στο αν ισχύει η φήμη που ακούγεται, ότι ο τραπεζίτης διαλαλεί ότι παραμένει αναρχικός. Για να απαντήσει, ο τραπεζίτης αφηγείται την πορεία της ζωής του. Με πολύ έξυπνο τρόπο, ο συγγραφέας παρουσιάζει μία διαφορετική σκοπιά της αναρχίας που ελάχιστοι ίσως έχουν σκεφτεί. Για εκείνον, η αναρχία δεν είναι ούτε τα σπασμένα μαγαζιά, ούτε τα καμμένα αυτοκίνητα, όπως οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει, αλλά η ουσιαστική απεξάρτηση από τα κοινωνικά επινοήματα.

Ένα από τα πιο γνωστά αποφθεύγματα του Πεσσόα είναι το ότι «το να ζεις είναι να είσαι άλλος». Τα πολλά προσωπεία μέσω των οποίων παρουσίασε το έργο του, πιστοποιούν πόσο το πίστευε. Στον «Αναρχικό Τραπεζίτη» όμως, κάνει το εντελώς αντίθετο: εξετάζει τις συνέπειες του τι σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου, να πραγματώνεις την ιδεολογία σου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα