Στο σκοτάδι η Τουρκία. Μπακ άουτ σε πολλές πόλεις

default image

Μια δεκαετία τουλάχιστον είχε να ζήσει η Τουρκία παρόμοια διακοπή ηλεκτροδότησης. Χωρίς ρεύμα επαρχίες και μεγάλες πόλεις

Η Τουρκία πλήττεται από σημαντική διακοπή της ηλεκτροδότησης, παρόμοια της οποίας είχε να ζήσει εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια. Για την ακρίβεια σαράντα επαρχίες της γειτονικής χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, δεν έχουν ρεύμα ενώ σε μετρό και τραμ έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Άνθρωποι με μπιτόνια δημιούργησαν ουρές έξω από πρατήρια βενζίνης για να αγοράσουν καύσιμα για γεννήτριες, ενώ σημειώθηκαν και μποτιλιαρίσματα σε διασταυρώσεις εξαιτίας του ότι έσβηναν τα φώτα κυκλοφορίας.

 Στην υπόνοια αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι πιθανόν η διακοπή να οφείλεται σε τεχνικούς λόγους ωστόσο τόνισε ότι ”εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα”.

Δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, λέγοντας ότι η ηλεκτροδότηση έχει αρχίσει να αποκαθίσταται σταδιακά σε ορισμένες περιφέρειες της Άγκυρας, με το 80% μάλιστα της  ηλεκτροδότησης της Κωνσταντινούπολης να έχει επανέλθει. Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους επιβεβαίωσε και εκείνος με τη σειρά του ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα : ”Αναζητούμε τις αιτίες αυτής της βλάβης(…) επιχειρούμε να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για τεχνική βλάβη ή για μια ηλεκτρονική επίθεση”.

 Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν επίσης γνωστό ότι το μετρό της Κωνσταντινούπολης και η σιδηροδρομική σήραγγα που συνδέει την ευρωπαϊκή με την ασιατική όχθη της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας εκκενώθηκαν. το τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης NTV μετέδωσε πως διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε 40 από τις 81 επαρχίες της χώρας. Η Τραπεζούντα, το Αϊδίνι, η Αττάλεια, η Σμύρνη, το Ιζμίτ και η Προύσα επλήγησαν ιδιαιτέρως.

Από την άλλη στο Εντιρνέ και το Ερζερούμ φαίνεται να αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, όπως ενημέρωσε ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός, επικαλούμενος μάλιστα  τη δημόσια εταιρεία ηλεκτροδότησης Teas.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα