Σέρρες: Πλημμύρες στο δήμο Βισαλτίας, σε επαγρύπνηση στην Κερκίνη

Σέρρες: Πλημμύρες στο δήμο Βισαλτίας, σε επαγρύπνηση στην Κερκίνη

Οι πλημμύρες στις Σέρρες δεν λένε να κοπάσουν. Πλημμυρικό φαινόμενο στον δήμο Βισαλτίας, ενώ σταθερή παραμένει ακόμα η στάθμη της Κερκίνης

Ο δήμος Βισαλτίας στις Σέρρες πλήττεται από πλημμύρες καθώς τα νερά του Στρυμόνα έχουν ξεχειλίσει μετατρέποντας τον κάμπο του Αχινού, των Ιβήρων και της Μαυροθάλασσας σε λίμνη.

Μάλιστα τα νερά στον κάμπο του Αχινού θέτουν σε κίνδυνο κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής με τον ιδιοκτήτη της να αρνείται να μεταφέρει τα περίπου 300 ζώα, παρά τις συστάσεις της αστυνομίας και των δημοτικών αρχών, καθώς ισχυρίζεται ότι δεν είναι δυνατόν να το κάνει. Ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος του Αχινού, Ανέστης Κεμανιτζόγλου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το θέμα: “ Θα πάμε με την πυροσβεστική στην κτηνοτροφική μονάδα, για να δούμε, αν μπορέσουμε να μεταφέρουμε κάποια ζώα”.

Στον δήμο Εμμανουήλ Παππά, όπου χιλιάδες στρέμματα έχουν πλημμυρίσει, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Στόικος τονίζει πως οι εργασίες για τα αναχώματα συνεχίζονται προκειμένου να προστατευθούν οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. Την ίδια ώρα η στάθμη των νερών στα πλημμυρισμένα χωράφια παραμένει ανεβασμένη.

Από την άλλη η κατάσταση στην Κερκίνη είναι σταθερή προς το παρόν. Η στάθμη του νερού στη λίμνη βρίσκεται στο ”κόκκινο” αλλά δεν παρουσιάζει θεματικές αυξήσεις  με τα ανοιχτά θυροφράγματα να απομακρύνουν το νερό που έρχεται από Βουλγαρία. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Σερρών Κωνσταντίνο Στέφο η στάθμη της λίμνης εκτός από το ότι παραμένει σταθερή παρουσιάζει και  μικρή πτώση δύο εκατοστών, φτάνοντας τα 36.15 μέτρα.

Σήμερα το μεσημέρι λοιπόν αναμένεται συνάντηση  του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα,  αντιπεριφερειάρχη  Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη, βουλευτές και δημάρχους της περιοχής τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπρίτζη, ώστε να ζητήσουν από την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την αποζημίωση των αγροτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα