Αυτό είναι το νέο Ford Mondeo

Αυτό είναι το νέο Ford Mondeo

Το νέο Ford Mondeo προσφέρει νέες τεχνολογίες, νέους κινητήρες και μειωμένο βάρος για αυξημένη απόδοση

Το νέο Mondeo διατίθεται σε 4θυρα / 5θυρα αμαξώματα και σε wagon, εξελιγμένο ειδικά για την Ευρώπη – προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα υλικών και κατασκευής, τεχνολογίες όπως προσαρμοζόμενους προβολείς LED της Ford, Inflatable Rear Seatbelts andMulti-Contour Seats και προηγμένη σχεδίαση.

Το νέο Ford Mondeo είναι παγκοσμίως το πρώτο όχημα που θα προσφέρει μία νέα τεχνολογία ανίχνευσης πεζού για μείωση της σφοδρότητας των ατυχημάτων ή την πλήρη αποφυγή τους.

Το νέο σύστημα Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection της Ford μπορεί να ανιχνεύει πεζούς στο δρόμο που σκοπεύουν να περάσουν μπροστά από το όχημα και φρενάρει αυτόματα αν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις. Το σύστημα επεξεργάζεται πληροφορίες τις οποίες συλλέγει από κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ, και ένα ραντάρ στον προφυλακτήρα και τις διασταυρώνει με τα στοιχεία μιας βάσης δεδομένων με ‘ανθρώπινες φιγούρες’ για να ξεχωρίζει τους πεζούς από άλλα αντικείμενα.

Εάν ανιχνευτεί πεζός μπροστά από το αυτοκίνητο και διαπιστωθεί κίνδυνος σύγκρουσης, ο οδηγός θα λάβει πρώτα μία ακουστική και οπτική προειδοποίηση. Εάν δεν αντιδράσει, το σύστημα προετοιμάζει τα φρένα για ενεργοποίηση μειώνοντας την απόσταση μεταξύ τακακιών και δίσκων. Εάν και πάλι δεν υπάρξει αντίδραση από τον οδηγό τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα και η ταχύτητα του οχήματος μειώνεται.

 

Ένα από τα βασικά στοιχεία που κάνουν το νέο   Mondeo να ξεχωρίζει είναι η τεχνολογία Ford Dynamic LED. Η Ford δίνει μία νέα λειτουργία στα χέρια του κάθε οδηγού που αναβαθμίζει την ορατότητά του ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

Charlie Magee

 

Η τεχνολογία Ford Dynamic LED είναι ικανή να ρυθμίζει το μοτίβο φωτισμού, ανάλογα με την ταχύτητα, το περιβάλλον και τις συνθήκες. Οκτώ διαφορετικές λειτουργίες περιλαμβάνουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την οδήγηση στην πόλη, στην εξοχή, σε αυτοκινητόδρομους ή κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ακόμη και τα “παραδοσιακά” αλάρμ έχουν αντικατασταθεί από ένα πιο προηγμένο και ορατό εναλλακτικό σύστημα: λωρίδες λυχνιών LED, οι οποίες φωτίζουν στη σειρά όταν ενεργοποιείτε το σύστημα.

Charlie Magee

 

Το νέο Mondeo θα εφαρμόζει επίσης αυτόματη πίεση πέδησης για να μειώσει τις επιπτώσεις ή να αποφύγει εντελώς μία σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα. Το Active City Stop λειτουργεί με ταχύτητες έως 40 km/h. Σε υψηλότερες ταχύτητες, το νέο Pre-Collision Assist χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ και κάμερας για να ανιχνεύει την περιοχή μπροστά, ενώ μπορεί να εφαρμόζει αυτόματα ακόμα και τη μέγιστη πίεση πέδησης προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις ή να αποφύγει πολλούς τύπους οπίσθιων συγκρούσεων.

Η τεχνολογία ραντάρ ανοίγει το δρόμο και για τη νέα λειτουργία Distance Indication και την τεχνολογία Adaptive Cruise Control. Το Distance Indication αποτελεί μία φιλική προς το χρήστη οπτική διεπαφή που ενημερώνει τον οδηγό για τη χρονική απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το Adaptive Cruise Control διατηρεί αυτόματα μία επιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. 

Επιπλέον, η εμπρόσθια κάμερα υποστηρίζει το Lane Keeping Aid, που επαναφέρει το νέο Mondeo στη λωρίδα του εάν ανιχνευτεί ακούσια απόκλιση από αυτή, αλλά και το Traffic Sign Recognition, που παρέχει στον οδηγό πληροφορίες  ανιχνεύοντας τα όρια ταχύτητας, τις πινακίδες λήξης περιορισμών και απαγορεύσεων προσπέρασης μέσω της οθόνης του ταμπλό.

Charlie Magee

 

Μία προηγμένη έκδοση του Active Park Assist λειτουργία Perpendicular Parking βοηθά στον εντοπισμό χώρων στάθμευσης κατάλληλων διαστάσεων και στο αυτόματο παρκάρισμα και υποστηρίζεται από το Park-Out Assist, που βοηθά τους οδηγούς να εξέρχονται κάθετα από παράλληλους χώρους στάθμευσης και το Side Parking Aid, που προσφέρει μία οπτική απεικόνιση στην οθόνη και ηχητική προειδοποίηση για εμπόδια που βρίσκονται δίπλα, μπροστά και πίσω από τα οχήματα.

Η τεχνολογία Inflatable Rear Seatbelt της Ford – με ζώνες ασφαλείας στα πίσω καθίσματα – θα κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη στο νέο Mondeo. Θα είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία του με ζώνες ασφαλείας οι οποίες σε περίπτωση ατυχήματος διογκώνονται για την κατανομή των δυνάμεων κρούσης στο σώμα του επιβάτη σε επιφάνεια πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτήν μιας συμβατική ζώνης.

Το Mondeo βελτιώνει επίσης τα επίπεδα άνεσης των οδηγών με χαρακτηριστικά όπως η πρώτη στην κατηγορία ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού με λειτουργία μνήμης, τα Ford Multi-Contour Seats με μοναδική λειτουργία μασάζ Active Motion, και το σύστημα συνδεσιμότητας της Ford SYNC 2.

Το επόμενης γενιάς Ford SYNC 2 με φωνητικό έλεγχο και οθόνη αφής επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν το τηλέφωνο, την πλοήγηση, την ψυχαγωγία και το σύστημα κλιματισμού τους μέσω φωνητικών εντολών ή χρησιμοποιώντας μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής. Αυτό επιτρέπει τον hands-free έλεγχο διάφορων λειτουργιών.

Όλες οι εκδόσεις του Ford SYNC περιλαμβάνουν την Κλήση Έκτακτης Ανάγκης της Ford η οποία μπορεί να καλέσει αυτομάτως τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.

Πρωτιά στην κατηγορία, η αναβαθμισμένη τεχνολογία MyKey θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Mondeo να προγραμματίζουν ένα κλειδί – συνήθως για νεότερους οδηγούς. Το MyKey μπορεί τώρα να εμποδίζει τις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις και να περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα, να αποτρέπει την απενεργοποίηση συστημάτων υποστήριξης και ασφάλειας, να μειώνει τη μέγιστη ένταση ήχου του ηχοσυστήματος και να το απενεργοποιεί πλήρως εάν ο οδηγός και οι επιβάτες δεν έχουν δέσει τις ζώνες ασφαλείας.

Charlie Magee

 

Η γκάμα βενζινοκινητήρων του νέου Mondeo θα περιλαμβάνει τον ολοκαίνουριο1.5 EcoBoost με απόδοση 160 ίππους και τον πανίσχυρο 2.0 EcoBoost, δίπλα στον αποδοτικό και εκπληκτικά ισχυρό χιλιάρη βενζινοκινητήρα EcoBoost της Ford, που πρόσφατα αναδείχτηκε Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς για 3η συνεχόμενη φορά.

Το νέο Mondeo θα προσφέρει επίσης έναν ισχυρό 2.0 TDCi diesel με σειριακή διπλή υπερσυμπίεση που θα αποδίδει ισχύ 210 PS και ροπή 450 Nm. Θα διατίθεται ένα μοντέλο τεχνολογίας ECOnetic, με κινητήρα 1.6 diesel και κορυφαίες εκπομπές CO2 94 g/km* και τις εκδόσεις 2.0 TDCi diesel με 150 PS ή 180 PS.

Το τετράθυρο Mondeo Hybrid συνδυάζει έναν ειδικά σχεδιασμένο δίλιτρο βενζινοκινητήρα  με έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου.4 kWh που παρέχει βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου και εκπομπές CO2 99 g/km.*

Η απόδοση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων βελτιώνονται σε όλη τη γκάμα κινητήρων του Mondeo μέχρι 14%, με την υποστήριξη στοιχείων όπως το Active Grille Shutter που μειώνει την αντίσταση.

Το νέο Mondeo, το πρώτο Ευρωπαϊκό μοντέλο που βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα CD της Ford, θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο της νέας πίσω ανάρτησης integral link της Ford για βελτιωμένη άνεση και πιο δυναμικές επιδόσεις.

Η νέα πλατφόρμα και δομή αμαξώματος αναβαθμίζονται με το Electric Power Assisted Steering για πρώτη φορά στο Mondeo, και ένα βελτιστοποιημένο ABS που επίσης συμβάλλει στη μείωση της απόστασης ακινητοποίησης πάνω από 1 m.

Το νέο Ford Mondeo χρησιμοποιεί προηγμένα υλικά και τεχνικές παραγωγής που αυξάνουν την αντοχή και την ασφάλεια με μειωμένο βάρος και βελτιωμένη βιωσιμότητα.

 

Μία εφαρμογή πρωτιά για τη βιομηχανία: υδρομορφοποιημένο ατσάλι υψηλής αντοχής χρησιμοποιείται για την κατασκευή των κολόνων Α, των κολόνων Β και των ραγών οροφής. Μία νέα εσωτερική δομή πίσω πόρτας από μαγνήσιο για τα τετράθυρα και πεντάθυρα μοντέλα προσφέρει μείωση βάρους περίπου 40% συγκριτικά με μία αντίστοιχη ατσάλινη.

Ένα εξάρτημα Front Energy Absorber από ανακυκλωμένο υλικό επίσης συμβάλλει στην εξοικονόμηση 115 kg για το μοντέλο 1.5 EcoBoost ώστε να αξιοποιηθούν κάπου αλλού, και είναι η πρώτη σχεδίαση της Ford που πληροί τις απαιτήσεις προστασίας των πεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ο κινητήρας 1.5 EcoBoost Mondeo ζυγίζει 25 kg λιγότερο από το μοντέλο προηγούμενης γενιάς 1.6 EcoBoost, με το 80% του βάρους που εξοικονομείται να επενδύεται σε τεχνολογίες που αυξάνουν την απόδοση καυσίμου, μειώνουν τις εκπομπές CO2 και αυξάνουν την ασφάλεια και άνεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα