Περιφέρεια Αττικής: Αυτή είναι η αλήθεια για το πρόγραμμα ‘ρεύμα για όλους’

Περιφέρεια Αττικής: Αυτή είναι η αλήθεια για το πρόγραμμα ‘ρεύμα για όλους’
Ενημέρωση της Επιτροπής Περιφερειών για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής Περίοδος 2015-2019).από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) Ευρωκίνηση

Το πρόγραμμα δεν περιορίζεται σε 98 οικογένειες, απαντά η περιφέρεια σε όσα ισχυρίστηκε ο Γιάνης Μανιάτης

Η αλήθεια δυστυχώς «παραποιείται ξανά», σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή αναφορά του βουλευτή του Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη για το πρόγραμμα “Ρεύμα για όλους”.

«Δεν περιορίζεται σε 98 οικογένειες, όπως επιθυμεί να εμφανίσει την πραγματικότητα ο πρώην υπουργός, νυν βουλευτής, στη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής», επισημαίνει η Περιφέρεια απαντώντας στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος απομείωσε την ωφελιμότητα του μέτρου σε διψήφιο αριθμό ωφελουμένων παραθέτοντας, όπως είπε, στοιχεία από τον προηγούμενο απολογισμό της Περιφέρειας – πριν ενάμιση χρόνο – όταν περίπου ξεκίνησε και η εφαρμογή του μέτρου.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Περιφέρεια Αττικής, επιλέγοντας τη γενικότερη ενημέρωση των πολιτών από την επιμέρους απάντηση- διάψευση προς τον τότε υπουργό του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπενθυμίζει:

-Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη ΔΕΗ, επιδότησε 20.054 νοικοκυριά με το ποσό των 100 ευρώ ανά περίπτωση.

-Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η ΔΕΗ δεσμεύτηκε να μη διακόπτει εφεξής το ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά.

-Και αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, φάνηκε κατά τον εντοπισμό χιλιάδων νοικοκυριών, που με δική τους ευθύνη είχαν επανασυνδέσει το ρεύμα και η ΔΕΗ δεν τους το έκοψε. Τα νοικοκυριά αυτά προστατεύθηκαν, και λίγους μήνες μετά εντάχθηκαν στις προβλέψεις του ν. 4320/2015 για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα