Η καλλιτεχνική πλευρά της εγκατάλειψης στο αυτοκίνητο, του καλύτερου φίλου του ανθρώπου

Η καλλιτεχνική πλευρά της εγκατάλειψης στο αυτοκίνητο, του καλύτερου φίλου του ανθρώπου

Στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων ώστε να μην αφήνουν μόνα τους τα σκυλιά μέσα στο αυτοκίνητο, και με σύμμαχό του την τέχνη, ο φωτογράφος Martin Usborne δημοσίευσε την τελευταία του δουλειά με τον τίτλο «The Silence of Dogs in Cars».

Ο σκύλος, ευρέως, θεωρείται ως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Μια καλή ανατροφή μετατρέπει το σκυλί από ένα απλό μέλος του ζωϊκού βασιλείου, στο πιο πιστό και τρυφερό πλάσμα το οποίο προσφέρει στον ιδιοκτήτη του, και όχι μόνο, αγάπη άνευ όρων.

 

Παρόλα αυτά, και παρόλο που ο άνθρωπος θεωρείται νοήμων ον, υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι που ξεχνούν τα κατοικίδιά τους στο αυτοκίνητο, κλειδωμένα, με τα παράθυρα κλειστά.

 

Αυτό ασφαλώς και δεν είναι ένα ωραίο σενάριο για έναν σκύλο, μία ζεστή μέρα.

 

Στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε αυτόν τον τομέα με σύμμαχό του την τέχνη,  ο φωτογράφος Martin Usborne δημοσίευσε την τελευταία του δουλειά με τον τίτλο «The Silence of Dogs in Cars».

 

Ο ίδιος αναφέρει πως παρόλο που τα παιδικά του χρόνια ήταν σχετικά χαρούμενα είχε μία δυσάρεστη εμπειρία που τον ευαισθητοποίησε όσον αφορά την τελευταία δουλειά του. Πιο συγκεκριμένα, όταν ήταν αρκετά μικρός, οι γονείς του τον είχαν αφήσει για λίγη ώρα μόνο του στο αυτοκίνητο.

«Εκείνες τις στιγμές αναρωτιόμουν διαρκώς αν θα επιστρέψει κάποιος για να με πάρει, καθώς, στο μυαλό ενός παιδιού, ένας από τους τεράστιους φόβους του είναι αν μη μείνει μόνο του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Martin Usborne.

 

Όσον αφορά τις φωτογραφίες δήλωσε: «Ήξερα πως οι φωτογραφίες θα ήταν σκοτεινές. Κατά μία άποψη, προσπάθησα να γυρίσω το μυαλό μου πίσω, στο αυτοκίνητο όπου βρέθηκα μόνος όταν ήμουν μικρός , για να ξαναζήσω αυτό που προσωπικά δεν μπορούσα να αντέξω σαν παιδί. Αυτό που με εντυπωσίασε στην φωτογράφιση ήταν ότι είδα τόσες διαφορετικές αντιδράσεις των σκυλιών. Άλλα ήταν στενοχωρημένα, αλλα ανύσηχα, άλλα αγριεμένα».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα