Ο Καμμένος υμνεί Χριστόδουλο, Καραμανλή και Τραμπ

Ο Καμμένος υμνεί Χριστόδουλο, Καραμανλή και Τραμπ
3ο Συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στο συνέδριο του κόμματος, στο οποίο εμφανίστηκε υπό τους ήχους του «We will rock you», ενώ επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν υπέγραψε μνημόνιο

Υπό τους ροκ ήχους του «We will rock you» προσήλθε ο Πάνος Καμμένος στο βήμα του τρίτου συνεδρίου των ΑΝΕΛ στο ΣΕΦ και ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε ότι «το 1974 ήρθε μόνο η δημοκρατική ομαλότητα. Η μεταπολίτευση ήρθε στις 25 Ιανουαρίου 2015». Τους διαψεύσαμε όλους και είμαστε ακόμα ζωντανοί απαντώντας σε όσους προέβλεπαν τη διάλυση των ΑΝΕΛ πριν γίνουν κυβερνητικοί εταίροι του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στο χαρακτήρα του κόμματός του τόνισε ότι τάχθηκε κατά της παγκοσμιοποίησης ακολουθώντας τις συμβουλές του μακαριστού Χριστόδουλου, ενώ κάνοντας μνεία στο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, υποστήριξε ότι η παγκοσμιοποίηση και «η Νέα Τάξη τελείωσε για πάντα». Μάλιστα ευχήθηκε ο πρόεδρος Τραμπ να συνεχίσει το έργο του Μπαράκ Ομπάμα στο ελληνικό ζήτημα με στόχο όπως είπε ο κ. Καμμένος να επιτευχθεί η διαγραφή του χρέους.

Ο υπουργός Άμυνας επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική που ασκείται στους ΑΝΕΛ για μνημονιακή μετάλλαξη χάριν της εξουσίας λέγοντας ότι «δεν υπογράψαμε μνημόνιο αλλά δώσαμε μάχη μέχρις εσχάτων». Παράλληλα επέμεινε ότι οι ΑΝΕΛ παραμένουν συνεπείς στο σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» λέγοντας ότι δίνουν ακόμα και σήμερα το παρών στα ειρηνοδικία γιατί δεν έχασαν την «κινηματική τους αξιοπρέπεια», αλλά μετέτρεψαν την κινηματική τους δύναμη σε κοινοβουλευτική και κυβερνητική σε συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος υπογράμμισε, παραπέμποντας στη στάση των ΑΝΕΛ στην πρόσφατη κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας και κυβέρνησης ότι «δεν είμαστε ουρά κανενός. Είμαστε κυβερνητικοί εταίροι με συνέπεια στις αρχές και τις αξίες μας. Σε εκείνα τα οποία έχουμε λάβει εντολή να μην κάνουμε πίσω αποδείξαμε ότι αυτές τις κόκκινες γραμμές τις σεβόμαστε μέχρι τέλους».

Από τα πυρά του Πάνου Καμμένου δεν γλίτωσε η ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε εκ νέου άνοιγμα στην καραμανλική πτέρυγα. Κάνοντας αναφορά στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είπε χαρακτηριστικά ότι «χτυπήθηκε από τους νταβατζήδες και τη διαπλοκή. Και εγκαταλείφθηκε από το ίδιο του το κόμμα όταν αποφάσισαν να πάνε με τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Εμείς υπερασπιστήκαμε αυτή την πολιτική και τον υπερασπιστήκαμε και όταν καταλήφθηκε η ηγεσία μέσα στο ίδιο του το κόμμα από εκείνους που αποκαλούσε άκρα».

Από το βήμα του 3 συνεδρίου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τάχθηκε υπέρ της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό. Τάχθηκε ακόμη υπέρ της καθιέρωσης των δημοψηφισμάτων «ώστε ο Ελληνικός λαός να έχει το δικαίωμα αναίρεσης ακόμα και ήδη ψηφισμένων νόμων», ενώ εξέφρασε την άποψη της μετατροπής του Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής σε εθνικό συμβούλιο κατά το πρότυπο της Κύπρου.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε ονομαστική αναφορά στην Μαρίνα Χρυσοβελώνη που βρέθηκε εκτός υπουργικού συμβουλίου στον ανασχηματισμό και την ευχαρίστησε για την προσφορά της και τη συνέπειά της. Ενώ απευθύνθηκε στο σύνολο των στελεχών και των μη υπουργοποιημένων βουλευτών των ΑΝΕΛ λέγοντας ότι θα υπάρξουν δυνατότητες να προσφέρουν και άλλοι από κυβερνητικά πόστα. Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν αύριο ενώ θα ολοκληρωθούν με την ψήφιση του νέου εθνικού συμβουλίου και του προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σχέδια Καμμένου για «έφοδο» στο κόμμα όπως είχε γράψει το News247 δεν φαίνεται να προχωρούν καθώς συναντούν αντιδράσεις από τον πρόεδρο της Οργανωτική επιτροπής συνεδρίου, Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα