Στα 16.500 δολάρια και μόνο για την Ιαπωνία το Honda S660

Στα 16.500 δολάρια και μόνο για την Ιαπωνία το Honda S660

Από την προσεχή Πέμπτη θα αρχίσουν οι πωλήσεις του διθέσιου roadster της Honda, του S660, το οποίο, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν θα εξάγεται εκτός Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με την Honda το S660 είναι ένα ολοκληρωμένο σπορ αυτοκίνητο που προσφέρει συγκινήσεις, με την διάταξη που περιλαμβάνει τον τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος κινητήρα και την κίνηση στους πίσω τροχούς να συμβάλει σε αυτή την εικόνα.

 

Παρά την υφασμάτινη ανοιγόμενη οροφή, το διθέσιο σπορ μοντέλο της Honda συνδυάζει την υψηλή ακαμψία με μειωμένο βάρος.

Η ισχύς προέρχεται από έναν 64 ίππων τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα μόλις 660 κ.ε. Ο υπερσυμπιεστής έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το S660 και φροντίζει για την γρήγορη ανταπόκριση στο πάτημα του γκαζιού, με όλο το φάσμα των στροφών.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα καινούργιο μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ επίσης υπάρχει διαθέσιμο και ένα κιβώτιο CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης) με 7-τάχυτο λεβιέ ταχυτήτων και σπορ λειτουργία.

 

Η θέση οδήγησης είναι παρόμοια με εκείνη από ένα go-kart, με το S660 να διαθέτει επίσης τιμόνι με διάμετρο 350 χιλιοστών, τη μικρότερη διάμετρο μεταξύ όλων των μοντέλων μαζικής αγοράς της Honda.

Αν και τόσο το S660 και η ειδική έκδοση Concept EDITION S660 (θα παραχθεί σε μόλις 660 κομμάτια) θα πωλούνται μόνο στην Ιαπωνία, υπάρχουν κάποιες φήμες για μια πιο ισχυρή παραλλαγή, το S1000, που θα διατίθεται σε όλες τις άλλες αγορές, παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα κινείται από ένα turbo κινητήρα 1.0-λίτρου, με 127 ίππους.

Οι τιμές για το Honda S660 ξεκινούν από 16.545 δολάρια.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα