APOTHEON: ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΥΘΡΟΜΟΡΦΑ ΑΓΓΕΙΑ ΣΤΟ PLAYSTATION 4

Τι λέει στο NEWS 247 και το Weekend Edition ο Μάριος Αριστόπουλος, ο άνθρωπος που έγραψε τη μουσική για το Apotheon. Παίζοντας με την ελληνική μυθολογία στο Playstation 4 (Vids)

“Είσαι η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας, καθώς η Ήρα, έχοντας εκθρονίσει τον Δία, γίνεται η αρχηγός των θεών”.

Μετά από τρία χρόνια ανάπτυξης, δουλειάς και πειραματισμών μπροστά από οθόνες υπολογιστή, το Apotheon έρχεται στο Playstation 4 για να αποθεώσει την ελληνική μυθολογία.

Πρόκειται για ένα 2D side scrolling action-RPG platformer που διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα, με εκπληκτικό αρχαιοελληνικό στιλ γραφικών και με στόχο του, να κάνει τη χώρα μας αγαπημένο θέμα των ανά τον κόσμο gamers. Τα εικαστικά του άλλωστε, κάνουν τη διαφορά.

Ποιο είναι το σενάριο;

“Η Ήρα, βασίλισσα των Θεών του Ολύμπου, έχει ανατρέψει τον Δία και έχει πάρει το θρόνο του. Είναι σκληρή και αμείλικτη έναντι στους θνητούς και ξεκινάει μια αιματηρή εκστρατεία για να τους εξαφανίσει από προσώπου γης. Ως η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας, πρέπει να διασχίσεις τη χώρα των νεκρών, να διεισδύσεις στον Όλυμπο και να δώσεις ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη οργή των Θεών. Με το δόρυ, την ασπίδα και το ξίφος, θα μπεις κρυφά, θα συνωμοτήσεις, λεηλατήσεις και πολεμήσεις σκληρά μέσα σε εντυπωσιακά αρχαιοελληνικά παλάτια και ναούς, αλλά και χθόνια βάθη, καθώς αναδύεσαι προς τη θεότητα. Μόνο αν ξηλώσεις σιγά σιγά τις δυνάμεις των παλιών θεών και πάρεις τον έλεγχο των στοιχείων της φύσης θα μπορέσει η ανθρωπότητα να επιζήσει της επερχόμενης ολοκληρωτικής καταστροφής”.

Αν αναρωτιέστε ποια παιχνίδια είναι σχετικά με το Apotheon, τα πιο “κοντινά” του είναι τα Limbo, Insanely Twisted Shadow Planet, και το Outland.

Παραγωγή έκανε η εταιρεία Alientrap και είναι απορίας άξιο το γιατί δεν κρύβεται πίσω από το παιχνίδι μια ελληνική εταιρεία ανάπτυξης. Ωστόσο, από τους συντελεστές του δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ένας συμπατριώτης μας.

Ο Μάριος Αριστόπουλος, ο άνθρωπος που έγραψε τη μουσική για το παιχνίδι, μας μίλησε για το Apotheon και για τα μυστικά του.

JavierMateoNyc.com

 

-Να κάνουμε μια μικρή παρουσίαση του παιχνιδιού.

Το APOTHEON είναι ένα 2D action-RPG video game για PC και Playstation το οποίο είναι εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική αγγειοπλαστική. Περιλαμβάνει έναν τεράστιο ανοιχτό κόσμο βασισμένο σε μία μυθική εκδοχή του Ολύμπου τον οποίο ο παίχτης καλείται να εξερευνήσει ως μέρος του single player campaign, καθώς και την επιλογή να μονομαχήσει με άλλους παίχτες online.

-Ποιος είχε την ιδέα και πώς συγκροτήθηκε η ομάδα που το δημιούργησε;

Η ιδέα ξεκίνησε από δύο νέους Καναδούς σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών, τον Lee Vermulen και τον Jesse McGibney και την εταιρία τους Alientrap. Μετά την δημιουργία του πολύ επιτυχημένου φουτουριστικού παιχνιδιού Capsized, θέλησαν να δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο το οποίο να διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα.

Η κύρια πηγή έμπνευσης ήταν η τέχνη των αρχαίων ελληνικών αγγείων τα οποία είναι γεμάτα με επικές και μαγικές εικόνες μαχών από την ελληνική μυθολογία. Μέσω μιας μικρής ομάδας 6 ατόμων διασκορπισμένων σε όλο τον κόσμο που συνεργάζονται μέσω internet, εδώ και τρία χρόνια η ομάδα του APOTHEON προσπαθεί να μεταφέρει αυτήν την ατμόσφαιρα σε ένα δισδιάστατο βιντεοπαιχνίδι γεμάτο δράση.

 

-Πως ξεκίνησε η δική σου εμπλοκή με το παιχνίδι; Πώς σε προσέγγισε η δημιουργική ομάδα; Έχεις κάνει και κάποια άλλη ανάλογη δουλειά;

Πριν από δύο χρόνια έγραψα την μουσική για ένα ερασιτεχνικό expansion του Rome Total War το οποίο ήταν βασισμένο στον Τρωικό πόλεμο και ήταν η πρώτη μου δουλειά στον χώρο των video games. Ο Lee και ο Jesse άκουσαν την μουσική μου και μου ζήτησαν να γράψω αυθεντική μουσική για το APOTHEON. Έκτοτε γράφω συνέχεια μουσική για το παιχνίδι χρησιμοποιώντας μια τεράστια γκάμα από εξειδικευμένα synthesizer, αυθεντικά όργανα και αληθινές φωνές και μέχρι στιγμής έχουμε πάνω από 90 λεπτά αυθεντικής μουσικής.

-Πως σου φαίνεται το παιχνίδι. Τι κριτικές έχει αποσπάσει;

Πιστεύω ότι το παιχνίδι έχει μοναδική αισθητική και έχει γίνει τεράστια δουλεία σε όλους τους τομείς για να δημιουργηθεί ένα πραγματικά ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Όσων αφορά την μουσική, σε κάποια σημεία έχουμε πειραματιστεί με ένα σύστημα μουσικών αλγορίθμων το οποίο αναπροσαρμόζει την μουσική ώστε κάθε φορά που ο παίχτης επαναλαμβάνει το παιχνίδι η μουσική να είναι πάντοτε διαφορετική. Αυτό το σύστημα βασίζεται στην έρευνα που κάνω για την διδακτορική μου διατριβή στο City University London.

Μέχρι στιγμής έχουμε αποσπάσει πολύ καλές κριτικές, καθώς το APOTHEON είναι στην λίστα με τα πιο αναμενόμενα indie games της χρονιάς σε πάρα πολλά sites. Επίσης το πρώτο μας trailer στο youtube κοντεύει να φτάσει τα 200.000 views, γεγονός που σηματοδοτεί ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το παιχνίδι.

-Μέσα από την αισθητική του όλου game περνάνε κάποια συγκεκριμένα μηνύματα; Έχει δημιουργηθεί με τέτοιο σκεπτικό; Θα μπορούσαν τέτοια παιχνίδια να βοηθήσουν την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό;

Είμαι σίγουρος ότι οποιοσδήποτε με βασικές γνώσεις ιστορίας ή ελληνικής μυθολογίας θα εντοπίσει πολλές ανακρίβειες στο παιχνίδι. Όμως, όπως και η σειρά ταινιών 300, το APOTHEON δεν έχει δημιουργηθεί με το σκεπτικό να είναι ιστορικά ακριβές.

Είναι ένα μέσο ψυχαγωγίας το οποίο απλά είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία και σε καμία περίπτωση δεν φιλοδοξεί να αναπαράγει τον αρχαίο ελληνικό κόσμο με απόλυτη ακρίβεια. Αυτό βεβαίως δεν μειώνει το γεγονός ότι τέτοια παιχνίδια σε συνδυασμό με ταινίες τύπου 300 σίγουρα βοηθούν την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό καθώς μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό μας και έχουν την δύναμη να προσεγγίζουν ένα τεράστιο εμπορικό κοινό παγκοσμίως.

-Ζεις και εργάζεσαι στη Νέα Υόρκη. Αυτό τον καιρό με τι ασχολείσαι;

Γράφω μουσική και κάνω το sound design για διάφορα project, κυρίως για θέατρο και αυτό το καλοκαίρι είμαι καλεσμένος να συμμετάσχω στα εργαστήρια του SUNDANCE στην Utah.

Μετακόμισα εδώ πριν από 2 χρόνια και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος καθώς είχα την τύχη να συνεργαστώ με δυνατά ονόματα όπως ο Neil La Bute (Wicker Man) και ο Fred Berner (Law & Order). Επίσης διδάσκω μουσική και ήχο για κινηματογράφο στο Institute of Audio Research το οποίο είναι η παλαιότερη σχολή ηχοληψίας στον κόσμο. Θα με ενδιέφερε να γράψω μουσική για τον ελληνικό κινηματογράφο.

-Προσωπικά είσαι gamer; Αν ναι, ποια παιχνίδια ξεχωρίζεις;

Ναι είμαι gamer. Πιστεύω ότι τα βίντεο παιχνίδια δεν είναι μόνο ένα μέσο διασκέδασης αλλά μπορούν να είναι και μια νέα μορφή τέχνης. Είμαι μεγάλος οπαδός της Blizzard (Diablo, Starcraft) και γενικότερα των RPG και με ενδιαφέρουν πολύ παιχνίδια τα οποία έχουν βάθος στην εξέλιξή της πλοκής και του σεναρίου τους όπως το πρώτο Dragon Age της Bioware.

-Πότε κυκλοφορεί για το PS4;

Το Apotheon θα βγει για PC μέσω Steam και μπορεί κάποιος να το προ-παραγγείλει σε μειωμένη τιμή από το http://www.apotheongame.com. Μόλις υπογράψαμε με την Sony για την PS4 εκδοχή του και υπολογίζουμε να είναι διαθέσιμο κοντά στο τέλος Ιουλίου 2014.

Η δημιουργική ομάδα ανάπτυξης:

-Jesse McGibney – Co-designer / Artist, Writer

-Lee Vermeulen – Co-designer / Programmer

-Marios Aristopoulos – Music

-Eduardo Ortiz Frau – Sound Design

-Fredrik Henriksson – Level designer

-Maciej Paprocki – Writer and Researcher

Χρήσιμα links για το παιχνίδι και για τη δουλειά του Μάριου:

www.marios-aristopoulos.com

http://blog.us.playstation.com/2014/04/30/apotheon-coming-to-ps4/

http://www.apotheongame.com/

http://www.alientrap.org/

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα