Υπόλογος πατέρας για τον τραυματισμό του παιδιού του σε τροχαίο με μηχανή

Υπόλογος πατέρας για τον τραυματισμό του παιδιού του σε τροχαίο με μηχανή

Τι αποφάσισε δικαστήριο της Ρόδου για τον πατέρα, ο οποίος κατηγορούνταν για τον τραυματισμό του μικρού παιδιού του σε ατύχημα με μοτοσυκλέτα, στην οποία αμφότεροι επέβαιναν

Στο εδώλιο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου κάθισε την Παρασκευή (17/10) ένας κάτοικος του νησιού, κατηγορούμενος για σωματική βλάβη του ανήλικου παιδιού του.

Η υπόθεση αφορά τροχαίο ατύχημα, που είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2009. Ο κατηγορούμενος είχε επιβιβάσει τον αβάπτιστο γιο του στη μηχανή του, χωρίς κράνος αλλά και χωρίς να έχει ο ίδιος μαζί του το δίπλωμα οδήγησης και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Στη διαδρομή, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας, με αποτέλεσμα να ξεφύγει από την πορεία του, προσέκρουσε στο πεζοδρόμιο και έπεσε στο έδαφος, με το μικρό παιδί να παθαίνει θλαστικό τραύμα στην υπογενείδια χώρα.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος επεσήμανε ότι στη μηχανή επέβαινε και η σύζυγός του, με σκοπό να πάνε σε φαρμακείο που διανυκτέρευε για να αγοράσουν φάρμακα για το παιδί. Σε κάποιο σημείο όμως, εκτελούνταν έργα, χωρίς ειδική σήμανση και επαρκή φωτισμό. Όπως υποστήριξε, η μοτοσυκλέτα του χτύπησε σε ένα τσιμεντένιο αντικείμενο και εξετράπη.

Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο ελλείψει κακοβουλίας. Να σημειωθεί ότι στο παιδί έγινε συρραφή του τραύματος και είναι καλά στην υγεία του.

Πληροφορίες από dimokratiki.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα