Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Με την Πολιτική Γραμματεία να συνεδριάζει τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου ετοιμάζουν πυρετωδώς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οι βασικές γραμμές του οποίου θα παρουσιαστούν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου

Το κλίμα των αποχωρήσεων από τους ¨53+¨, τις νομαρχιακές επιτροπές, τη νεολαία του κόμματος, αλλά και οι νέες προσχωρήσεις στη Λαική Ενότητα από τη Νάντια Βαλαβάνη και το Κώστα Δερμιτζάκη έχουν προβληματίσει την Κουμουνδούρου επισημαίνοντας, όμως πως η εικόνα που έχει προκληθεί είναι αναστρέψιμη.

Η αποσυσπείρωση του κόμματος κατά 50%  προβληματίζει μεν, αλλά αυτό που τονίζουν είναι πως με το μελάνι της συμφωνίας να μην έχει στεγνώσει ακόμα και με τον κύκλο των διαρροών να μην έχει εντέχνως κλείσει η εικόνα, τελικά δεν είναι τόσο κακή.

Εκτιμούν, άλλωστε πως το υπόλοιπο 50% δεν έχει κάνει ακόμα την τελική του επιλογή και υπογραμμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτο κόμμα.

Αυτό που τονίζουν στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού είναι, πως αυτό που χρειάζεται να κάνει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια επεξήγηση της συμφωνίας αντιπαραβάλλοντας τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν σε σχέση με τα προηγούμενα μνημόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, θα τεθούν στην πορεία προς τις εκλογές μια σειρά από ερωτήματα προς τη Ν.Δ.

“Θα κλείσει ξανά την ΕΡΤ; Θα ξαναβάλει το 5ευρω στα νοσοκομεία; Θα ακυρώσει τις 100 δόσεις; Τι θα κάνει με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση;”, είναι μερικά από τα θέματα στα οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να “στριμώξει” την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να κλείσουν το εσωκομματικό μέτωπο μέσα στο Σαββατοκύριακο ξεκαθαρίζοντας το πεδίο με τους διαφωνούντες.

Οι εκτιμήσεις κορυφαίας πηγής της Κουμουνδούρου είναι, πως τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα βρίσκονται κανονικά στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα