Βιεϊρίνια: Αρχηγός εντός και εκτός γηπέδου

Βιεϊρίνια: Αρχηγός εντός και εκτός γηπέδου
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) Eurokinissi Sports

Ένα από τα πρόσωπα του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ήταν ο αρχηγός της ομάδας, Αντελίνο Βιεϊρίνια - Το μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα για την "επόμενη μέρα"

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν ο πρώτος που ζήτησε από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, να παραμείνει η ομάδα στο γήπεδο για να ολοκληρώσει τον αγώνα εναντίον της ΑΕΚ, την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα.

Κατά την είσοδο του μεγαλομετόχου στον αγωνιστικό χώρο, του ζήτησε να μην αποχωρήσει η ομάδα και να παιχτεί ο αγώνας, μετά την ακύρωση του τέρματος της ομάδας του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

 

Την επόμενη ημέρα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε με ένα “μήνυμα ενότητας”, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του στο Instagram μαζί με τους Ιβάν και Γιώργο Σαββίδη, την οποία συνόδευσε με το μήνυμα:

“Στα δύσκολα είμαστε μαζί… όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα, οι ζόρικοι προχωράνε… Είμαστε ΠΑΟΚ, είμαστε οικογένεια ενάντια σε όλους”.

Στα δύσκολα είμαστε μαζί…when the things go tough, the tough is going…#wearepaok #wearefamily against all

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andre Vieira (@vieirinhaofficial) στις

Ο Πορτογάλος δέχθηκε εκατοντάδες θετικά σχόλια από τους φιλάθλους της ομάδας του, και ένα από αυτά ήταν το “ευχαριστώ” του Γιώργου Σαββίδη. Η συμπεριφορά του ήταν απολύτως λογική. Σε πρώτο χρόνο φέρθηκε πραγματικά αρχηγικά, μεταφέροντας την πρόθεση των παικτών να παιχτεί μπάλα, και εν συνεχεία, στάθηκε στο πλευρό του μεγαλομετόχου που τον εμπιστεύθηκε και με δική του πρωτοβουλία, τον έφερε το καλοκαίρι και πάλι στη Θεσσαλονίκη.

Με την ανάρτησή του άλλωστε, έδειξε την πρόθεσή του ως “παλιός” του κλαμπ, να συσπειρώσει τον κόσμο μπροστά στις εξελίξεις που έρχονται. Κανείς δεν γνωρίζει ούτως ή άλλως ποια θα είναι η επόμενη μέρα, σε ό,τι αφορά τις ποινές και το πώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα (και το πότε).

Το βίντεο του ΠΑΟΚ με τον οποίο τον καλωσόρισε στην επιστροφή του στην ομάδα:

Το Who is Who

Γεννήθηκε στην πόλη Γκιμαράες στην Πορτογαλία. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα εφηβικά τμήματα της Βιτόρια Γκιμαράες το 2000. Γρήγορα το ταλέντο του αναγνωρίστηκε από τους ανθρώπους της Πόρτο που τον ενέταξαν στα εφηβικά τμήματα της ομάδας, μετά από ένα εξάμηνο δανεισμό στην ομάδα Β’ κατηγορίας της Πορτογαλίας ΦΚ Μάρκο.

Εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα την περίοδο 2006-07 υπογράφοντας τετραετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με την Πόρτο για το Κύπελλο Πορτογαλίας στις 11 Αυγούστου 2007 σκοράροντας στο 3-0 εναντίον της Βιτόρια Σετουμπάλ το τελευταίο γκολ στο 89ο λεπτό του αγώνα.

Δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ όμως από την Πόρτο που τον έδωσε δανεικό στην Λεισόες την σεζόν 2007-08.

Την επόμενη χρονιά ήταν που ήρθε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη ως δανεικός, μετά από απόφαση του Φερνάντο Σάντος. Στο ξεκίνημα της σεζόν τραυματίστηκε στο ντέρμπι κόντρα στον Άρη και έμεινε εκτός μέχρι τον Ιανουάριο του 2009. Στα τέλη Ιουνίου του 2009, οι καλές εμφανίσεις του Βιεϊρίνια έκαναν τον ΠΑΟΚ να τον αγοράσει από την Πόρτο. Τον Δεκέμβριο του 2009 επέκτεινε το συμβόλαιό του ως το 2013 με αυξημένες αποδοχές και ρήτρα εξαγοράς στα 15.000.000 ευρώ.

Με τη σύζυγό του, Βάσω Βεργίδου με την οποία έχει μία κόρη:

Στις 3 Ιανουαρίου 2012 ανακοινώθηκε επίσημα η μεταγραφή του στην Βόλφσμπουργκ ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ. Στις 31 Αυγούστου του 2017 ο Βιεϊρίνια υπέγραψε ξανά στον ΠΑΟΚ για 3 χρόνια με απολαβές 1,5 εκατομμύριο τον χρόνο η μεταγραφή του έφερα στα ταμεία της Βόλφσμπουργκ 1 εκατομμύριο ευρώ.

Με την εθνική Πορτογαλίας κατέκτησε το Euro του 2016 που διεξήχθη στη Γαλλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα