Ο Καμμένος ζητά εξηγήσεις από Χαϊκάλη για το θέμα της off-shore

Ο Καμμένος ζητά εξηγήσεις από Χαϊκάλη για το θέμα της off-shore
Nikos Libertas / SOOC

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον Παύλο Χαϊκάλη να προσκομίσει εντός 24ώρου κάθε έγγραφο που αφορά στην εμπλοκή του ονόματός του με off-shore εταιρία. Πώς δικαιολογεί τις πράξεις του ο βουλευτής του κόμματος

Με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Χαϊκάλη, επικοινώνησε ο πρόεδρος του κόμματος, Π. Καμμένος και τον κάλεσε να δώσει άμεσα συνέντευξη Τύπου και να αποδείξει δημόσια, με έγγραφα στοιχεία, τους ισχυρισμούς του σχετικά με την off shore εταιρεία, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει υποψήφιος με το κόμμα του.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σπύρου Χαριτάτου στο ραδιόφωνο του Alpha αναφέρθηκε στο θέμα της off-shore εταιρίας με την οποία φέρεται να έχει συναλλαγές ο Παύλος Χαϊκάλης.

Όπως είπε: «Ο συνάδελφος Παύλος Χαϊκάλης έκανε ήδη χθες μια δήλωση για το θέμα. Παρ’ όλα αυτά και επειδή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θέλουν να τους βαραίνει καμία σκιά, ενημερώθηκα ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος θα τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του και θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά.

Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν λέτε έγγραφα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τι να σας πω τώρα… Υποθέτω φορολογική δήλωση, πόθεν έσχες, το καταστατικό – ιδιοκτησιακό καθεστώς της κυπριακής εταιρίας…

Δεν υπάρχουν, από και για κανέναν, περιθώρια για κάτι το διαφορετικό. Να επαναλάβω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουν διαφάνεια και όχι σκιές, πόσω μάλλον στο εσωτερικό τους. Δίνουν ανελέητο αγώνα εναντίον όσων τους λασπολογούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την συγκάλυψη και ότι αν χρειαστεί δεν παίρνουν τις αυτονόητες προβλεπόμενες αποφάσεις τους», τόνισε ο κ. Κουίκ.

Χαϊκάλης: Συνεργαζόμουν με εταιρία, αλλά δεν ήταν off-shore

Μετά τις καταγγελίες κατά του του βουλευτή των ΑΝΕΛ, αλλά και τις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Χαϊκάλη να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον ίδιο τον κ. Νικολούδη, ο Παύλος Χαϊκάλης τοποθετήθηκε επί του θέματος στον ΣΚΑΙ. Διέψευσε τις καταγγελίες ότι διατηρούσε off-shore, σημειώνοντας πάντως πως συνεργαζόταν με εταιρία με έδρα τη Λευκωσία. Όπως σημείωσε ο κ. Χαϊκάλης δεν πρόκειται για off-shore, είναι απολύτως νόμιμη βάσει των προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν πραγματοποιεί τριγωνικές συναλλαγές. «Αν η εταιρεία ήταν στη Γερμανία, θα γινόταν αυτή η κουβέντα;», διερωτήθηκε ο κ. Χαϊκάλης.

Στη συνέχεια ο κ. Χαϊκάλης τόνισε ότι η σχέση του με την εταιρεία περιοριζόταν στην έκδοση παραστατικών και μόνο για την περίοδο 2008 έως 2011, ενώ έκτοτε έχει διακόψει κάθε συνεργασία μαζί της. Σημέιωσε δε, πως η συνεργασία αφορούσε προτάσεις που είχε για συμμετοχή σε ταινίες και διαφημίσεις στην Κύπρο, προσθέτοντας πως η ελληνική νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι ανεπαρκής.

Όσο για τις κατηγορίες ότι δεν δηλώθηκε η δραστηριότητα αυτή στο πόθεν έσχες του υπουργού, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ ο κ. Χαϊκάλης σημείωσε πως ενημέρωσε τον κ. Νικολούδη πως δεν το ανέφερε καθώς είχε τερματίσει τη συνεργασία του με την εταιρία εδώ και τέσσερα χρόνια.

Συνέντευξη Τύπου για να δώσει εξηγήσεις

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για όσα του προσάπτουν. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 4.00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Υπενθυμίζεται ότι μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε με τον βουλευτή του και τον κάλεσε να δώσει άμεσα συνέντευξη Τύπου και να αποδείξει δημόσια, με έγγραφα στοιχεία τους ισχυρισμούς του, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα