Σαρακιώτης: Λιγότεροι οι πλειστηριασμοί παρά τα αυξημένα ‘κόκκινα’ δάνεια

Σαρακιώτης: Λιγότεροι οι πλειστηριασμοί παρά τα αυξημένα ‘κόκκινα’ δάνεια
ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΥΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου,(EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) eurokinissi

Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τους πλειστηριασμούς, τα επεισόδια αλλά και τον ρόλο του κυβερνώντος κόμματος στο χώρο της διεθνούς κεντροαριστεράς

“Το ΠΑΣΟΚ έχει κριθεί στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και δεν υπάρχει προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μοιάσει στο συγκεκριμένο κόμμα” δήλωσε ο Γιάννης Σαρακιώτης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, στην εκπομπή Αντίμετρα.

Έπειτα πρόσθεσε πως “το γεγονός ότι καλείται σημαίνει ότι δεν υπάρχει εκπροσώπηση από το ΠΑΣΟΚ και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μοναδικός που μπορεί να εκπροσωπήσει αυτό το χώρο”.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην προτροπή του Αλέξη Τσίπρα προς τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, να συνεργαστεί με τους Χριστιανοδημοκράτες στη Γερμανία: “Γνωρίζοντας και έχοντας μια ξεκάθαρη εικόνα για τα τεκταινόμενα της Γερμανίας, ορθώς προέτρεψε τον Σουλτς να συνεργαστεί με τη Μέρκελ. Ωστόσο στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντιστοιχία, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την ουρά της Νέας Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Μακάρι να υπήρχε αντιστοιχία μεταξύ των δύο με τα “αντίστοιχα” λαϊκά κόμματα, όμως ο τρόπος που κινούνται, η στείρα αντιπολίτευση, δεν βοηθούν τη χώρα”.

Παράλληλα ανέφερε πως θεωρεί ότι έχει αλλάξει το κλίμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα και πως υπάρχουν θετικά σχόλια για την κυβέρνηση καθώς οι στόχοι που τέθηκαν έχουν εκπληρωθεί.

Όσον αφορά τις ρίψεις χημικών από τους αστυνομικούς σε βάρος των φοιτητών που διαδήλωναν χθες Πέμπτη 30/12, έξω από το Υπουργείο Παιδείας: “Βεβαίως και ενοχλήθηκα βλέποντας τους αστυνομικούς να συγκρούονται με τους διαδηλωτές και για τη ρίψη χημικών σε κλειστό χώρο. Θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις η εντολή που δίνεται θα πρέπει να είναι για μη ρίψη χημικών. Όμως, θα πρέπει και οι διαδηλωτές να μην προβαίνουν σε επιθετικές ενέργειες. Τέλος, μίλησε και για το θέμα των πλειστηριασμών: “Ακούμε πολλά από τη Νέα Δημοκρατία κυρίως. Το 2009 προ κρίσης, να θυμίσω, όταν η ελληνική οικονομία 52000 όταν τα κόκκινα δάνεια ανέρχονταν στο 6%. Σήμερα οι πλειστηριασμοί έχουν μειωθεί δραστικά, παρά την αύξηση των κόκκινων δανείων”.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα