Προϋπόθεση πολιτικής σταθερότητας, η πρωτιά της ΝΔ, υποστηρίζει ο Μεϊμαράκης

Προϋπόθεση πολιτικής σταθερότητας, η πρωτιά της ΝΔ, υποστηρίζει ο Μεϊμαράκης
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Κατά τη συνεδρίαση της γαλάζιας ΚΟ, προκάλεσε τον Τσίπρα σε δύο debate. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά είπε ψέματα με το προγραμμα της Θεσσαλονίκης. Διεκδίκησε για τη ΝΔ το ευρωπαϊκό “χαρτί” και κάλεσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν με το θυμικό, όπως το Γενάρη

Ως προϋπόθεση πολιτικής σταθερότητας παρουσίασε την ψήφο στη Νέα Δημοκρατία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την τελευταία πριν την προκήρυξη εκλογών συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους κυρίως του κέντρου που δεν επιθυμούν νέες εκλογικές περιπέτειες και ανησυχούν για τις οικονομικές συνέπειες της κάλπης, υπογράμμισε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση εφαρμόζοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις απαιτείται πολιτική σταθερότητα. “Δε γίνεται να έχουμε δυο- τρεις φορές το χρόνο εκλογές, πρέπει να βρούμε συνθέσεις συναινέσεις συνεργασίες” είπε, προσθέτοντας: “Απαιτείται η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα”.

Διεκδίκησε επίσης για τη ΝΔ τον τίτλο του πραγματικά ευρωπαϊκού κόμματος, απαντώντας στην επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ να προσελκύσει ψηφοφόρους υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη.

“Εμείς είμαστε η ευρωπαϊκή παράταξη και το ευρωπαϊκό χαρτί δε το χαρίζουμε σε κανένα”, είπε. “Η ΝΔ εκφράζει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, το μεσαίο δρόμο, που αποκλείει τα άκρα αλλά συναντιέται με όλες τις δημοκρατικές φωνές και συζητά μαζί τους για ένα πρόγραμμα που μας βγάζει από την κρίση, αρκεί να βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα” συνέχισε εξηγώντας την ιδεολογική στόχευση της ΝΔ, αλλά και θέτοντας τις βάσεις για συζήτηση με άλλες πολιτικές δυνάμεις την επομένη των εκλογών.

Ανέφερε επίσης ότι όπως λέει η διακήρυξη της η ΝΔ καλύπτει το χώρο από την άκρα δεξιά μέχρι την αριστερά (σσ: Η διακήρυξη για την ακρίβεια αναφέρει από τις παρυφές της άκρας δεξιάς) και τόνισε ότι “Δε χωρούν αποκλεισμοί, πικρίες, διαμαρτυρίες, στενοχώριες”.

Κάλεσε δε τους πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, όχι διαμαρτυρίας, να μην ψηφίσουν με το θυμικό “γιατί έτσι πήγαμε και το Γενάρη και το πληρώσαμε με 90 δισ”.

Ο κ.Μεϊμαράκης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να αντικρούσει δύο βασικά αφηγήματα του κ.Τσίπρα: Ότι εκείνος αποτελεί το νέο και ότι προσπάθησε να διαπραγματευθεί ώστε να εφαρμόσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με πολύ ισχυρές πιέσεις και την απειλή ενός Grexit.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε αντίθετα ότι ο κ.Τσίπρας συνειδητά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, ήδη από την παρουσίαση του “προγράμματος Θεσσαλονίκης” ένα χρόνο πριν και διερωτήθηκε ποιος τελικά εκφράζει το νέο.

“Είναι νέο ο κρατισμός και η ύφεση; Είναι νέο τα capital control; Είναι νέο η ανεπάρκεια και η ανευθυνότητα; Τι είναι το δικό τους νέο; Τα ψέματα που μας είπαν προεκλογικά; Γιατί το δικό μας “παλιό” είναι η αλήθεια. Σήμερα δεν είμαστε στη ΔΕΘ του 2014 – που σήμερα σκέφτεται αν θα πάει, που εμείς θα πάμε και θα παρουσιάσουμε το δικό μας οπλοστάσιο. Από τη ΔΕΘ πέρυσι έκαναν πραγματικό ριφιφί στην ψήφο των πολιτών, γνώριζαν ότι έλεγαν ψέματα. Εμείς δε θα μοιράσουμε κάλπικες υποσχέσεις, γιατί δεν κυβερνιέται ο κόσμος με ψέματα, δε βγαίνει από την κρίση με ψέματα. Αν πει κάποιος ψέματα, χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε επτά μήνες”, είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ.Μεϊμαράκης προκάλεσε τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό σε δύο τουλάχιστον debate, ένα με όλους τους αρχηγούς και ένα οι δυο τους, σπεύδοντας να αποδεχθεί “όποιους όρους, προϋποθέσεις, όποια ημέρα και ώρα θέλει ο κ.Τσίπρας” ώστε να μην του δώσει δικαιολογία να αρνηθεί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως αν και επιτέθηκε στον κ.Τσίπρα για καθεστωτική νοοτροπία με αφορμή την άρνηση του να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς στο πλαίσιο των διερευνητικών, απέφυγε όμως τελικά να θέσει ζήτημα υπηρεσιακής ή να αναφερθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς η χθεσινή επίθεση δια του τομεάρχη Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και πιθανή υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, προκάλεσε και αντιδράσεις.

Ανήγγειλε επίσης ότι στις λίστες θα διατηρηθεί η σειρά στις εκλόγιμες θέσεις, ενώ στις μη εκλόγιμες θα υπάρξουν κινήσεις ανανέωσης με συμβολισμό (δεν αναφέρθηκε καθόλου στο Επικρατείας) και επιβεβαίωσε ότι την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση στη Ρηγίλλης, ενδεικτική “επιστροφής στις ρίζες του καραμανλισμού”.

Ο κ.Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στα σχόλια σχετικά με τον τρόπο που εκφράζεται δηλώνοντας “Δεν είμαι δήθεν όπως αυτός και δεν πρόκειται να πω ψέματα όπως αυτός”. Αναρωτήθηκε: “Αλήθεια όταν ο πρωθυπουργός μας έλεγε ότι θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές -και τότε δεν ενοχλούσαν κανέναν οι εκφράσεις αυτές και όσα είχε πει σε Ρόδο- τα πίστευε; Ήταν ζήτημα ασχετοσύνης, απόπειρα εξαπάτησης;”. Τόνισε ότι στους επτά μήνες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υπήρξε μεγάλη επιβάρυνση, λέγοντας “αυτά είναι δισ δε μιλαμε για φασολάκια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα