Γεροβασίλη: Ο ελληνικός λαός θα εμπιστευθεί όποιον θεωρεί αληθινό αγωνιστή

Γεροβασίλη: Ο ελληνικός λαός θα εμπιστευθεί όποιον θεωρεί αληθινό αγωνιστή
Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο το Σ¨αββατο 18 Ιουλίου 2015// Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑΣ,Η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ,Η ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ . (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Στις συνεχόμενες αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha

Ειδικότερα, ερωτηθείσα αν η αρνητική στάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενός ανθρώπου που σήκωσε μεγάλο βάρος της συμφωνίας, θέτει εν αμφιβόλλω τη δυνατότητα να υλοποιηθεί τελικά αυτή η συμφωνία, η κ. Γεροβασίλη σχολίασε:

“Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έμεινε εδώ και στήριξε και ψήφισε, την υπογραφή της συμφωνίας, ξέρει πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Το ξέρει καλά και ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Σακελλαρίδης και όλα τα πρόσωπα τα οποία αναφέρθηκαν”.

“Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να λέμε ότι επιχαίρουμε γι’ αυτό” πρόσθεσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

“Κανείς μας δεν είναι χαρούμενος. Κανείς μας δεν είναι χαρούμενος που έχουμε μια συμφωνία η οποία εμπεριέχει αρκετά από αυτά που δεν θα θέλαμε, επομένως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Είναι και ανθρώπινο και φυσιολογικό να υπάρχουν αυτοί οι ενδοιασμοί. Θα ήταν, ίσως, ένα ψέμα να εμφανίσουμε ένα άλλο πρόσωπο για να πείσουμε ότι εν πάση περιπτώσει είμαστε πάρα πολύ ασφαλείς, Θέλαμε να πραγματοποιηθεί αυτή η συμφωνία. Έχουμε επιλέξει να μη λέμε ψέματα. Κι αυτό είναι και φυσιολογικό, αλλά και χρήσιμο. Φυσιολογικό εκ μέρους μας, εννοώ. Το έχει ανάγκη και ο ελληνικός λαός. Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Θα την αντιμετωπίσουμε κατάματα και πάνω σε αλήθεια θα πατήσουμε για να οικοδομήσουμε το αύριο. Χωρίς αλήθεια δεν υπάρχει οικοδόμημα το οποίο να μην καταρρεύσει την επομένη. Ακόμα, χρειάζεται ο ελληνικός λαός να συνεργαστεί, να είναι συμπαραστάτης, και διεκδικητικός σε όλη τη πορεία της χώρας, για το επόμενο διάστημα”.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση η κυρία Γεροβασίλη τόνισε:

“Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή σε πολλά της σημεία και μάλιστα καθοριστικά σημεία. Σας θυμίζω τη διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια και βεβαίως, για το ασφαλιστικό σύστημα, για τα εργασιακά και σας θυμίζω και τη μεγάλη συζήτηση, σε δυο μήνες περίπου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Επάνω σε όλα αυτά, λοιπόν, θα κληθεί ο ελληνικός λαός να δει ποιόν θα εμπιστευθεί. Και εμπιστεύεται όποιον θεωρεί αληθινό και αγωνιστή πραγματικά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα