Αίφνης αντάρτικο και από Σταύρο Θεοδωράκη: Το “Ποτάμι” δεν θα συνεργαστεί ούτε με Σαμαρά, ούτε με Τσίπρα

Αίφνης αντάρτικο και από Σταύρο Θεοδωράκη: Το “Ποτάμι” δεν θα συνεργαστεί ούτε με Σαμαρά, ούτε με Τσίπρα
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ--Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΤΑΜΙ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI Eurokinissi

Τι είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη

“Το “Ποτάμι” δεν έρχεται για να κάνει ξανά πρωθυπουργό τον Σαμαρά, ούτε να κάνει πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Το “Ποτάμι” έρχεται για να πείσει μερικούς ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική”, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Bήμα FM.

Τονίζοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποφασίσει ποιες συνεργασίες πρέπει να γίνουν, σημείωσε ότι  δεν νιώθει κανένα δέος απέναντι στο πολιτικό σύστημα, έχοντας ζήσει από μέσα τους πολιτικούς.

“Ποτέ δεν ήμουν σύμβουλος του Παπανδρέου”, δήλωσε, λέγοντας ότι έχει υποστηρίξει με άρθρα του, ορισμένες πολιτικές του πρώην πρωθυπουργού για παράδειγμα για τις μειονότητες, τους μετανάστες και τη διαφάνεια, όμως σε άλλα ήταν επικριτικός.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί πρόταση να ασχοληθεί με την πολιτική, πριν τις εκλογές του 2012, ενώ υποστήριξε ότι η προεκλογική καμπάνια του “Ποταμιού” γίνεται “χειροποίητα” και με ελάχιστα έξοδα.

“Γεννήθηκε ξανά η έννοια του εθελοντή στα κόμματα. Δεν έχουμε διαφημιστική εταιρεία και δεν δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να βγάλει τα συνθήματά μας για εμάς. Να σκεφτείτε, αντί για εκλογικά κέντρα θα στήσουμε σκηνές τις οποίες αγοράσαμε με 63 ευρώ τη μία. Έτσι δεν θα δώσουμε τα 70.000 ευρώ για εκλογικά κέντρα που θα έπρεπε να δώσουμε για όλη την Ελλάδα, θα δώσουμε 3.000”, είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι τα κόμματα δεν θα έπρεπε να πάρουν προεκλογική επιχορήγηση.

“Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος αποφάσισαν να δώσουν επτά εκατομμύρια στα κόμματα για τις εκλογές. Τα δύο μεγάλα κόμματα παίρνουν αυτή τη στιγμή εκατομμύρια για να διεξάγουν έναν προεκλογικό αγώνα. Δεν υπάρχει κανένας. Αυτά τα λεφτά αντιστοιχούν σε 15.000 επιδόματα. Πρέπει να αποφασίσουμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας”.

“Δεν μπήκα στην πολιτική για να βγάλω λεφτά. Όταν είσαι στα 50 σου και αφήνεις ένα επάγγελμα που σου δίνει λεφτά, δεν φεύγεις. Αν ήθελα να βγάλω λεφτά, θα έμενα στη δημοσιογραφία”, είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος,  καυτηρίασε, το διορισμό του πρώην γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, λέγοντας πως βγαίνουν “σκελετοί”. “Από που κι ως που και με ποιο δικαίωμα, διορίζει ο πρωθυπουργός ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί στην πολιτική τόσα χρόνια και έχουν αποτύχει”, διερωτήθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα