Οι Ινδοί της Mahindra ενδιαφέρονται για την αγορά του Πινινφαρίνα

Οι Ινδοί της Mahindra ενδιαφέρονται για την αγορά του Πινινφαρίνα
Ferrari SpA

Μετά τους Κινέζους με την Pirelli, οι Ινδοί ρίχνουν δίχτυα στην Ιταλία, καλοβλέποντας την αγορά του σχεδιαστικού οίκου Πινινφαρίνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία Mahindra, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ιταλικής Πινινφαρίνα.

Η διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου (1,09 είναι η τρέχουσα τιμή του ευρώ), κάνει ελκυστική την εξαγορά ευρωπαϊκών εταιριών. Αυτό φάνηκε από την κίνηση που έκαναν οι Κινέζοι στις αρχές της εβδομάδας με την απόκτηση της Pirelli.

Όλα όμως δείχνουν, πως τέτοιου είδους κινήσεις θα συνεχιστούν, από εταιρίες εκτός Ευρώπης, που έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ανάλογες συμφωνίες. Και η αλήθεια είναι, πως, εκτός από τους Κινέζους, χρήμα υπάρχει και στην Ινδία.

Η ιταλική εταιρία που ιδρύθηκε πριν από 85 χρόνια από τον Σέρτζιο Πινινφαρίνα, θεωρείται (και είναι) μια από τις κορυφαίες στον κόσμο, στον σχεδιασμό αυτοκινήτων. Αυτό, άλλωστε, το αποδεικνύουν και οι συνεργασίες που είχε έως σήμερα και σε αυτές περιλαμβάνονται εταιρίες κολοσσοί, όπως για παράδειγμα οι Ferrari, Alfa Romeo, Maserati, Peugeot, και άλλες.

Ένα από τα πλέον αδύναμα σημεία αυτοκινητοβιομηχανίων που δραστηριοποιούνται στην Κίνα αλλά και την Ινδία, είναι και ο σχεδιασμός των αυτοκινήτων που παράγουν. Σχεδιασμός παροχημένος, που σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί αντιγραφή και δεν μπορεί, σαφέστατα, να ικανοποιήσει τις ανάγκες πελατών πέραν της εγχώριας αγοράς. Με αυτά τα δεδομένα, η Mahindra, αν θελήσει να βγει από τα στενά όρια της αγοράς της Ινδίας, χρειάζεται πιό ελκυστικά προϊόντα και αυτή την παράμετρο θα μπορούσε να ικανοποιήσει, και με το παραπάνω, ο οίκος Πινινφαρίνα.

Άλλωστε, μοντέλα όπως η Lancia Aurelia, το Peugeot 504 coupe και convertible, η Alfa Romeo Spider και αμέτρητες Ferrari, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα