Προβληματισμός στη ΝΔ από τη συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη

Προβληματισμός στη ΝΔ από τη συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Παρών στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προπομπός νέων κεντροαριστερών ανοιγμάτων η Κατερίνα Μάρκου

Με προβληματισμό παρακολουθούν στη ΝΔ το τελευταίο διάστημα τη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος ουκ ολίγες φορές και μάλιστα σε κομβικά όπως αποδείχτηκε για την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση ζητήματα όπως το Σκοπιανό και το σκάνδαλο Novartis, έχει διακριτή στάση από τη Φώφη Γενημματά, πλησιάζει περισσότερο προς τον Αλέξη Τσίπρα και σίγουρα διαφοροποιείται από τη γραμμή που έχει επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έτσι ο επικεφαλής του Ποταμιού από εν δυνάμει σύμμαχος και πολιτικά πλησιέστερος συγγενής στο πολιτικό φάσμα για τον Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ σήμερα ο κ. Θεοδωράκης μετατρέπεται σε έναν άγνωστο Χ για τη ΝΔ.

Ο λόγος είναι η πορεία του Κινήματος Αλλαγής ως τρίτος πόλος στη συνεργασία του οποίου στοχεύει μετεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα με αφορμή τη συνάντηση στο Μαξίμου μεταξύ Τσίπρα και Θεοδωράκη για το ζήτημα του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για προσπάθεια «διεμβολισμού» ενός άλλου χώρου από τον Αλέξη Τσίπρα θέλοντας να πει ότι αντίστοιχη πρόταση έχει καταθέσει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο για λόγους εσωτερικών πολιτικών διεργασιών ο πρωθυπουργός επέλεξε να συναντήσει τον κ. Θεοδωράκη.

Στο φόντο όλων αυτών ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να κάνει εκ νέου άνοιγμα στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς θα παραβρεθεί στην πρώτη μέρα των εργασιών του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, όπως είχε κάνει και στο προηγούμενο συνέδριο της ΔΗΣΥ και του ΠΑΣΟΚ, και να καλέσει σε πανστρατιά για την απομάκρυνση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την εξουσία.

Πάντως οι σχέσεις των δύο πλευρών, Μητσοτάκη και Θεοδωράκη, μπορεί πολιτικά να τους έφερναν κοντά μέχρι πρότινος, ωστόσο ένα μέρος της κοινής δεξαμενής στελεχών προκαλούσε μεταξύ τους προστριβές, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να έχει εκφράσει δημοσίως την δυσαρέσκειά του για την άντληση πρώην βουλευτών και στελεχών του Ποταμιού από τη ΝΔ. Τελευταίο παράδειγμα άλλωστε ήταν η Κατερίνα Μάρκου, για την οποία το Ποτάμι Θεσσαλονίκης με μια σκληρή ανακοίνωσή του άφηνε αιχμές κατά της «ευρωπαϊκής νέας ΝΔ».

Στο μεταξύ οι πληροφορίες θέλουν την περίπτωση της Κατερίνας Μάρκου να είναι προπομπός σχεδίων του Μοσχάτου για νέες προσχωρήσεις στη ΝΔ από την κεντροαριστερά. Πληροφορίες θέλουν να έχει αναθερμανθεί το ζήτημα της ένταξης της Άννας Διαμαντοπούλου. Μία από τις περιπτώσεις που έχουν ξαναμπεί σε φάση δρομολόγησης εξελίξεων αποτελεί και ο Χάρης Θεοχάρης. Πληροφορίες θέλουν τον τελευταίο καιρό, ενδεχομένως και με μεσολάβηση του Γιάννη Στουρνάρα, ο Αντώνης Σαμαράς να έχει άρει το βέτο που έθετε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσχώρηση Θεοχάρη στη ΝΔ, βέτο το οποίο οφειλόταν στην κόντρα που είχαν από την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και είχε οδηγήσει το 2014 στην αποπομπή του τότε γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη από το υπουργείο οικονομικών.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο Χάρης Θεοχάρης είναι ήδη ανεξάρτητος βουλευτής διευκολύνει το επόμενο βήμα προς τη ΝΔ. Τέλος, προχωρημένες συζητήσεις λένε οι πληροφορίες γίνονται και με τον Γιώργο Αμυρά, αλλά και με την πρώην βουλευτή του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη Χριστίνα Ταχιάου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα